Hvor skal de hjemløse gå hen?
Det er ubegribeligt og hjerteløst, at Folketinget nu vil spare over 50 mio. kr. på de hjemløse i København.

Af Jakob Næsager, Gruppeformand og politisk leder, C,
Det er ubegribeligt og hjerteløst, at Folketinget nu vil spare over 50 mio. kr. på de hjemløse i København. Hidtil har en række væresteder og herberg for hjemløse i København modtaget 57 mio. kr. fra den såkaldte Satspulje, så de har kunne hjælpe hjemløse og misbrugere, så de kunne give dem tag over hovedet og et måltid mad.

Der er nu indgået et nyt Satspuljeforlig i Folketinget. I den nye pulje er der sparet over 50 mio. kr. på de hjemløse i København.

Et velfærdssamfund måles på, hvordan vi tager os af samfundets allersvageste. Der er derfor en falit-erklæring for det danske velfærdssamfund, at der nu skal spares 50 mio. kr på samfundets allersvageste, nemlig dem uden egen bolig.

København har 27 procent alle hele landets hjemløse og 25 procent af landets stofmisbrugere. Der er derfor ærgerligt, at staten ikke længere vil yde støtte til, at disse hjemløse og stofmisbrugere kan have steder at være, at sove, tage et bad og få et måltid mad.

De steder, der nu ikke længere får tilskud er bl.a. Natcaféen i Hillerødgade, Herberget Gaderummet, Cleanhouse, et hjemløsekollektiv et kontaktcenter og et alkoholbehandlingssted for grønlændere.

Jeg er rigtig ked af, at mange af byens hjemløse nu ikke længere har noget sted at gå hen, når livet på gaden bliver for barsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top