Visitationszoner
  Københavns politi meldte i onsdags ud, at de indfører visitationszoner i Københavns Nordvest-kvarter. Beslutningen kommer på baggrund af flere voldelige episoder, konfrontationer og senest et knivstikkeri i går den 4. oktober ved Frederikssundsvej. Overborgmester Frank Jensen (S) bakker fuldt op om politiets beslutning, så roen og trygheden kan blive genskabt i området hurtigst muligt. […]

 

Københavns politi meldte i onsdags ud, at de indfører visitationszoner i Københavns Nordvest-kvarter.

Beslutningen kommer på baggrund af flere voldelige episoder, konfrontationer og senest et knivstikkeri i går den 4. oktober ved Frederikssundsvej.

Overborgmester Frank Jensen (S) bakker fuldt op om politiets beslutning, så roen og trygheden kan blive genskabt i området hurtigst muligt.

-Ifølge politiet har vi at gøre med en gruppe unge, som hærger lokalområdet og skaber utryghed. Det er fuldstændig uacceptabelt. Jeg bakker fuldt op om, at politiet nu sætter hårdt ind over for de unge. Skyderier og andre alvorlige kriminelle handlinger vil vi ikke se i Københavns gader, siger overborgmester Frank Jensen.

Politiet oplyser, at de konkret vil indfører visitationszoner i et større område omkring Bispebjerg. Det betyder i praksis, at alle borgere i zonen kan få endevendt tasker, lommer og biler.

-Beslutningen om visitationszoner vil desværre kunne være til gene for alle beboere i kvarteret. Men det er nødvendigt at sende et klart signal til de unge om, at det her er en adfærd, vi ikke accepterer, og at man bliver straffet, hvis man bærer rundt på våben, siger Frank Jensen.

Københavns kommune vil sammen med politiet i et brev til boligforeninger m.fl. orientere om situationen, og hvad der gøres for at stoppe uroen. Alle myndigheder tager situationen meget alvorligt, og kommune, Københavns Politi og SSP samarbejder tæt for at forbedre situationen.

Der er bl.a. indsat flere gadeplansmedarbejdere i området, som går i dialog med de unge. Samtidig gennemfører SSP løbende hjemmebesøg hos enkelte familier. Den 1. november er der planlagt et borgermøde for beboere og handlende, hvor overborgmester Frank Jensen også deltager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top