Vestvolden skal have et kvalitetsløft
Planche.jpg
Alle fik tre sorte prikker, der kunne sættes ved de aktiviteter, man helst så på og ved volden. Foto: Christian Ove Carlsson
Både miljømæssigt, landskabeligt og rekreativt er der fokus på Vestvolden og de tilgrænsende natur- og byområder

I lørdags havde borgerne i bydelen mulighed for at sige, hvilke ønsker de har til fremtiden for Vestvolden. Det skete, da Teknik- og Miljøforvaltningen havde inviteret til debat og orientering på en græsplæne i Tingbjerg.
Københavns Kommune har sat 1,5 mio. kr. af til et såkaldt samskabelsesprojekt, der skal gøre det spændende område endnu mere attraktivt. Det drejer sig den del af Vestvolden med fæstningskanalen, der ligger i Københavns Kommune mellem kommunegrænsen til Rødovre og Utterslev Mose. Volden og Utterslev Mose er et af København Kommunes største sammenhængende naturområder med både et stort potentiale for udvikling – men også med en række væsentlige udfordringer.

Mange muligheder
Samtidig med at der i øjeblikket arbejdes med udarbejdelse af en helhedsplan for Utterslev Mose, er Teknik- og Miljøforvaltningen i gang med at høre lokale beboere og andre interessenter om hvilke ønsker der er til den fremtidige brug og karakter af Vestvolden. Det kan være som fx forbindelsesled mellem Tingbjerg og Husum,, en del af bydelens kulturliv og kulturlandskab, en attraktiv cykelnatur, et område til undervisning og uddannelse samt en bred vifte af natur-, idræts-, og fritidsoplevelser.
Det er målet, at det igangværende arbejde omkring Vestvolden skal munde ud i idékatalog, der skal ligge til grund for den politiske behandling på Københavns Rådhus.

Sarah, Marie og Emma fra 1. a på Nørre Gymnasium har i skoletiden også arbejdet med mulighederne for en bedre udnyttelse af Vestvolden. De har lavet collager og plakater samt denne overdækkede siddeplads. Pigerne forslår også, at der laves en motionsrute og opsættes motionsredskaber samt at området bruges som udendørs klasselokale – og at bunkersanlæg kan bruges til fx udstillinger og fester. Foto: Christian Ove Carlsson

Sarah, Marie og Emma fra 1. a på Nørre Gymnasium har i skoletiden også arbejdet med mulighederne for en bedre udnyttelse af Vestvolden. De har lavet collager og plakater samt denne overdækkede siddeplads. Pigerne forslår også, at der laves en motionsrute og opsættes motionsredskaber samt at området bruges som udendørs klasselokale – og at bunkersanlæg kan bruges til fx udstillinger og fester. Foto: Christian Ove Carlsson

Tre kvinder fra Tingbjerg havde lavet velsmagende mad og kager til de besøgende. 					     Foto: Christian Ove Carlsson

Tre kvinder fra Tingbjerg havde lavet velsmagende mad og kager til de besøgende. Foto: Christian Ove Carlsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top