Tingbjerg Idrætspark sparer 33.000 kr. på vandet
44486b_Perlatorer.jpg
Takket være vandbesparende udstyr i småtingsafdelingen sparer Tingbjerg Idrætspark 33.000 kroner årligt på vandregningen. Foto: HOFOR
HOFOR har i samarbejde med Københavns Kommune rådgivet om reduktion af vandforbruget i Tingbjerg Idrætspark. Resultatet er en årlig besparelse på 33.000 kr.

Som led i Københavns Kommunes vandspareplan, der har som mål at reducere vandforbruget i offentlige bygninger med 25 procent i 2017, har HOFOR, Hovedstadsområdet Forsyningsselskab, i samarbejde med Københavns Kommune gennemført målinger af vandforbruget i Tingbjerg Idrætspark.
Målingerne, der blev foretaget over flere måneder i foråret, viste, at der årligt kunne spares 460 m3 ved udskiftning af perlatorer og indsatser i brusehovederne i idrætsparkens omklædningsrum. I alt fik 69 armaturer sat vandbesparende udstyr på af et lokalt VVS firma. Og investeringen på ca. 6000 kroner var tjent hjem på blot to måneder.
– Der er ingen tvivl om, at det var en god investering, for det gavner jo ikke bare vores økonomi, men hjælper også med at spare på grundvandet og energien, siger driftsformand Claus Østervig, Tingbjerg Idrætspark.

En fordel for alle

Han tilføjer, at det især var på det varme vand, der kunne hentes en besparelse.
– Med det nye vandspareudstyr har vi styr på den vandmængde, der kommer ud af vores armaturer, samtidig med at vi overholder forbrugsnormen. Og brugerne mærker ingen forskel i badeoplevelsen, vi hører i hvert fald ingen brok. Så vi kan kun anbefale en gennemgang af de tekniske installationer og flowmåling af armaturer til andre idrætsparker og steder med badefaciliteter. Det er win-win på den bedst tænkelige måde, siger driftsformand Claus Østervig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top