Smukke Fatoumata
MISS-DANMARK2.jpg
-Jeg føler mig helt igennem dansk, siger Fatoumata, hvis kunstnernavna er Felicia Cameron. Foto: Presse
Fatoumata Camara fra Husum blev for nylig nummer 2 ved Miss Danmark konkurrencen

Selv om man er mørk, kan man altså godt være rigtig dansk. Og skønhed kommer i alle farver.
Det var det budskab som 24-årige Fatoumata Camara gik ud med, da hun i sidste uge dystede med 29 andre smukke danske kvinder om at blive årets Miss Danmark.
Fornylig vandt hun skønhedskonkurrencen The Afro Queen 2016, og da Lisa Lents, der står for Miss Danmark, så den smukke unge kvinde fra Husum, spurgte hun, om Fatoumata ikke ville stille op til Miss Danmark.
-Jeg takkede ja, men troede ikke, jeg ville nå særlig langt, indrømmer Fatoumata, der er født i Gambia, men kom til Danmark som to-årig.
I dag bor hun stadigvæk med sin mor og sine fire søskende i bydelen.
-Jeg føler mig dansk helt ind i hjertet – også selvom jeg ikke er født her, fortæller Fatoumata, der flyttede til Husum med sin familie, da hun var 6 år og gik på Voldparken Skole. Og i sidste uge kunne Fatoumata sætte diadem på og kalde sig Danmarks næst smukkeste kvinde.
-Det har været en super lang proces at være med i Miss Danmark, men det har været så sjovt. Jeg troede ikke, jeg ville kunne enes med 29 andre piger, men det er simpelthen det fedeste, jeg nogen sinde har prøvet. Vi er blevet gode venner alle sammen og har støttet hinanden undervejs. Ret skønt når man tænker på, at vi også var konkurrenter, fortæller Fatoumata.
Selvfølgelig kunne Fatoumata godt have tænkt sig at vinde, men hun mener ogå, at Helena Heuser fra Gladsaxe var den rigtige vinder.
-Når alt kommer til alt, var vi i virkeligheden alle sammen vindere, fortæller Fatoumata, der har fået at vide, at hun er den første mørke kvinde, der nogensinde er nået så langt i Miss Danmark.
Og allerede nu mærker hun, at hun er blevet rollemodel for en masse mørke ,danske kvinder og har fået masser af rosende ord med på vejen. Også familien har været stolt af hendes præstation.
-Jeg bor stadigvæk hjemme, og jeg har slet ikke lyst til at flytte fra Husum og min familie. Bydelen har alt, hvad man har brug for, fastslår Fatoumata, der dog forlader familien for en stund og drager tre måneder i et praktikophold i Paris i forbindelse med hendes uddannelse som markedsøkonom.

Her står Fatoumata i selskab med vinderen Helena Heuser, Lisa Lents og Elina Ea Dahl på tredje pladsen. Foto: Peter Olsen/Omega Foto

Her står Fatoumata i selskab med vinderen Helena Heuser, Lisa Lents og Elina Ea Dahl på tredje pladsen. Foto: Peter Olsen/Omega Foto

Fatoumata er en aktiv kvinde. Ved siden af sine studier underviser hun børn i alt fra Hip Hop til ballet og Afro Beat.  -Jeg er ansat i Global Kids – et sted hvor man udover dansen også gør meget ud af at udvikle børns selvtillid. Her står hun med veninder og familie. 			        Foto: Privat

Fatoumata er en aktiv kvinde. Ved siden af sine studier underviser hun børn i alt fra Hip Hop til ballet og Afro Beat.
-Jeg er ansat i Global Kids – et sted hvor man udover dansen også gør meget ud af at udvikle børns selvtillid. Her står hun med veninder og familie. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top