Smil, sved og smerter
Dansere-02-40-16.jpg
Når vi har fri ligger vi på sofaen og lidt efter sover vi. Livet handler i perioder, kun om at danse, spise, sove og så lave lidt lektier, fortæller parret, der også er tilknyttet Team Danmark og regner med at skulle på gymnasium i Team Danmark regi. Foto: Kaj Bonne
Filippa Haslund Bisgaard 15 år og Kevin Hegaard 16 år lægger al deres energi på dansegulvet og håber en dag at kunne kalde sig verdens bedste i standard- og latinamerikanske danse

Det er et slid at være danser, og der er ikke meget tid til venner og fester, hvis man har ambitionen om at nå langt med sin passion. Og ambition og passion for sporten har både Fillippa og hendes dansepartner Kevin.
De to dansere fandt sammen for ni måneder siden, og de træner omkring 20-15 timer om ugen ud over de mange turneringer.
-Vi har kun en fridag om ugen, fortæller Filippa, der går i 9. klasse på Husum Skole.
Kevin går i 10. klasse og som Filippa, skal han på gymnasiet til næste år.
-Men det er nu, vi skal gøre noget ved dansen. Det nytter ikke at vente, for når du er 40 år, så er kroppen slidt op. Det ved jeg, og derfor går jeg også meget op i at få lavet mine lektier, for jeg vil også have en uddannelse fortæller Filippa, der godt er klar over at hun går glip af mange sociale ting med vennerne på skolen.
-Vi har heldigvis også mange venner indenfor dans, og vi forstår hinanden. Det er meget rart, fastslår parret.

God kemi
Selvom de begge er unge og har fremtiden for sig, så er de to ynglinge dansere fuldstændig målsatte.
-Vores ambitioner er høje. Vi vil gerne være verdens-
mestre i standarddans, fastslår Filippa, mens Kevin lige korrigerer, at de måske lige skulle være europamester først. Filippa har danset siden hun var fire år gammel og det samme har Kevin.
-Når man komme op i vores alder, så er der mange drenge, der hopper fra, så når man får en partner, så er det med at holde ved, fortæller Filippa.
-Jeg forlod også standard dansen i nogle år og kastede mig ud i jazz ballet, House og Hip Hop, men jeg savnede alligevel det andet. Mange forstår ikke min passion for dans og ryster på hovedet. Jeg har da også fået at vide, at jeg er tøset. Men jeg er sgu´ ikke bøsset, fastslår Kevin med et grin.
Kemien er god mellem de to, men ind imellem kan parret dog skændes så det fyger. Men heldigvis har dansen og den mentaltræning som de får i Team Danmark lært dem, hvordan man håndterer den slags.
-Vi skændes mindst en gang om dagen. Som regel får vi lagt uenigheden ned, eller så går vi til træneren, der hjælper os ud af den. Det er ikke noget, vi tager med os ud på dansegulvet. Vi har altid lært at styrke det udenpå og skjule det indeni. Vi har lært at smile og skjule, at det gør ondt eller man er træt, fortæller Filippa.

Ingen dans på roser
Og selvom smilene er mange ude på dansegulvet, så gør dansen nas. Hver gang der er nye sko, der skal danses til er fødderne fyldte med vabler.
-Det er en sindssyg hård sport. Det er som at løbe en maraton på høje hæle, indrømmer Filippa.
-Ja, det gør sindssyg ondt i fødderne. Nogle gange forstår man ikke, at man bliver ved med at synes, det er sjovt, når det gør så ondt, tilføjer Kevin.
Udover at dansen er hård, så er den også dyr.
En dansetime koster 400 kroner. Det betaler forældrene udover sko, kjoler, make-up og kørsel.
-Både kjolerne og kjolesættene er rigtig dyre. De ligger mellem 15-20.000. Derfor leder vi også efter sponsorer, indrømmer Kevin, der som Filippa er glad for at have god støtte i forældrene – for ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre.
-Vores forældre kører os og laver en masse praktiske ting. Men ellers blander de sig ikke. Det er ikke deres drøm, vi lever ud, det er vores, fastslår begge dansere.

Dans er en af  de hårdeste sportsgrene fastslår Kevin og Filippa, der til daglig danser i Grøndalscentret. Foto: Privat

Dans er en af
de hårdeste sportsgrene fastslår Kevin og Filippa, der til daglig danser i Grøndalscentret. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top