Skolernes Motionsdag skal skabe sunde vaner
Fredag den 14. oktober er en festdag for idræt og bevægelse i skolen

Traditionen tro får mere end 700.000 børn sved på panden og røde kinder ved årets Skolernes Motionsdag, der afholdes fredag inden efterårsferien, og mange steder vil det ske med bolden som omdrejningspunkt. Skolernes Motionsdag, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag, har nemlig i år ”Bolden i fokus”. Et tema som skolerne blandt andet har kunnet bruge i idrætstimerne op til dagen, og som bringer en ny dimension ind i en motionsdag med glæde, bevægelse og fællesskab som fortegn.

Boldspil som tema
– I år vil der mange steder være boldspil på programmet, og det ved vi fra forskningens side er en rigtig god idé både ud fra et sundheds- og motivationsmæssigt perspektiv. Boldspil indeholder typisk bevægelser, der er gode for muskler og knoglestyrke, og så er aktiviteterne nemme at gøre inkluderende, så eleverne begejstres og måske får mod på mere. På den måde kan positive oplevelser på Skolernes Motionsdag være et afsæt til at skabe sunde vaner, siger Finn Kristensen, formand i Dansk Skoleidræt. – Skolernes Motionsdag er skoleidrættens Grundlovsdag. Det er her, skolerne sætter en hel dag af til et væld af sjove bevægelsesaktiviteter. Så aktiviteterne skal kunne begejstre, men også indeholde et læringselement, tilføjer han.
Skolernes Motionsdag, der afholdes for 34. gang er populær på skolerne. Tallene siger, at 98 pct. af de danske folkeskoler deltager i denne dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top