Skolernes Motionsdag – og efterårsferie
Bellahøj-Skole-02-42-16.jpg
En af aktiviteterne for de mindre elever på Bellahøj Skole var kast med gummistøvle. Bag dagen står Dansk Skoleidræt og Trygfonden, og formålet er at bidrage til at skabe sunde vaner hos børn og unge. Foto: Kaj Bonne
Traditionen tro holdt de fleste skoler i landet Skolernes Motionsdag fredag inden efterårsferien, der som altid afholdes i uge 42. Mere end 700.000 deltog

Der var røde kinder og sved på panden hos eleverne på de lokale skoler i Brønshøj-Husum, da elever og lærere i fredags skrottede det almindelige skema og gav plads til bevægelse, motion og fællesskab. På Bellahøj Skole startede dagen for de mindre klasser med fælles opvarmning i skolens aula og fortsatte med 2 km løb i Degnemosen med indlagt pause med juice og frugt og mere utraditionelle aktiviteter på skolen. Eleverne var her aktive og engagerede sækkehop, gummistøvlekast og bygning af et tårn.
De ældste klasser var både i gang på skolen og i Bellahøj Hallen. På skolen stod programmet på bl.a. bevægelse, akrobatik, musik, dans, yoga og en tur på skolens løbebane af kunststof. I Bellahøj Hallen var der kamplege og opstillet en forhindringsbane.
Den anderledes skoledag sluttede med fælles afslutning i skolens aula – og et ønske fra skoleleder Lise Velin til alle elever og lærere om en god efterårsferie.
Efterårsferien blev tidligere kaldet kartoffelferien, og dens oprindelige formål var at børnene skulle kunne hjælpe med høsten af kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top