Ny daginstitution på Frederikssundsvej
Daginstitution-42-16-1.jpg
Foto: Kaj Bonne
Selvom villaen på Frederikssundsvej 257 har fået betegnelsen ”middel bevaringsværdig”, varer det ikke længe før den er revet ned for at give plads til en ny integreret daginstitution.

Villaen er bygget i 1917 og ejes i dag af Københavns Kommune, der gennem mange år ikke har sørget for vedligeholdelse. Den nye daginstitution skal rumme seks børnegrupper og vil få et samlet etageareal på 1.200 kvadratmeter. Huset skal være i 4 etager og opføres med facade af tegl og stålpladetag og bygges som randbebyggelse helt ud til Frederikssundsvej, mens legepladsen anlægges bag bebyggelsen på den 1.744 kvadratmeter store grund.
Ikke udelt begejstring
Ikke alle er begejstrede over kommunens aktiviteter på grunden. Flere lokale borgere udtrykker utilfredshed med arkitekturen og undrer sig over, at kommunen nedriver en bevaringsværdig bygning i stedet for at renovere huset og anvende det som daginstitution. Endvidere peger flere på, at en daginstitution i området vil skabe endnu flere problemer med parkering. I forbindelse med byggeriet vil der blive anlagt parkeringsplads til tre biler.
Planerne og rammerne om byggeriet har sidste år været gennem en proces med at få lavet et tillæg til lokalplanen, der skulle tillade, at der dispenseres fra den almindelige bestemmelse om, at der kun kan placeres publikumsorienterede formål mod Frederikssundsvej.

saadan-forventes-den-nye-facade-mod-frederikssundsvej-at-komme-til-at-se-ud-illustration-cornelius-voge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top