Musikalsk Spilop på Korsager Skole
MusikAlliancen.jpg
Folkedansen fik både børn og voksne på gulvet. Foto: Ninna Urhammer
MusikAlliancen afholdt sensommerfestkoncert og slog tonen an for fremtidige aktiviteter sammen med alliancens musikalske samarbejdspartnere

Der blev søgt og spurgt om vej omkring Korsager Skole lørdag d. 24. september, hvor MusikAlliancen havde inviteret til Musikalsk Spilop i festsalen.
Der var et større anlægsarbejde i gang på skolen med afspærringer og hegn, dog også masser af skilte, og pile som viste publikum ad ukendte adgangsveje hen til salen.
Det blev en veritabel pileleg at finde frem til festlighederne, men allerede længe før start kl. 15 var der flokke af mennesker og cykler nok til at vise vej det sidste stykke.

Folkedans og kirkekor
Salen var stuvende fuld og et langbord var pakket med medbragte kager og saft og kaffe, da festlighederne startede med en smuk klassisk introduktion for violin og bratsch på virtuost niveau af Anne Marie Kjærullff og Anette Slaatto. Derefter steg en flok børn fra 2. til 5. klasse op på scenen med fløjter, violiner og kontrabasser og modtog bragende bifald fra forsamlingen for deres vellykkede strengeleg med små melodier. Igen fulgte et avanceret musikstykke for cello spillet af Oda Dynæs, som fik publikum med på lystige flagrende fingerlege til sommerfugle-inspirationer med spændende celloklange.
Flere børn stillede op i forskellige instrument-sammensætninger, og børn fra to lokale kirkekor gav en række numre med klaverstøtte før gulvet blev ryddet. Nu skulle der danses folkedans. Brønshøj Folkedansere instruerede og dansede med i store kædedanse og mindre kvadriller, og gulvet var befolket af hårdt arbejdende børn og voksne i skøn forening. På det omdelte program var også trykt to sensommersange, som blev sunget af hjertens lyst og undervejs i pausen var der lang kø ved det veludstyrede kaffe/kage bord. Festen varede et par timer og sluttede med en klingende: “Sensommervise” og stort bifald fra de mange fremmødte børn og voksne. Der blev sendt mange hilsner til Lokaludvalget og Københavns Kommune med “Mere musik til byens børn”, som har støttet børnenes musik og koncerten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top