Kursus skal styrke trivsel hos pårørende
Københavns Kommune udvikler et nyt kursus-tilbud til pårørende til ældre mennesker med en kronisk eller langvarig sygdom. Torsdag den 3. november fra kl. 17-19 er alle interesserede inviteret til informationsaften i Sundhedshuset i Vanløse

Hver tredje dansker lever med langvarige helbredsproblemer og mange er derfor pårørende til et menneske med kronisk eller langvarig sygdom. Det kan kræve meget at være pårørende, og for mange kan det være svært at finde balancen mellem at hjælpe sin nære gennem en svær sygdomsperiode, og samtidig passe på sig selv.
Derfor indleder Københavns Kommune nu i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning arbejdet med et kursustilbud, som skal hjælpe pårørende.

Pårørende underviser pårørende

– LÆR AT TACKLE-programmerne har vist sig at øge livskvaliteten, og kursusdeltagerne oplever en tydelig forbedring i deres helbred. Det er disse positive resultater, som vi håber på at kunne videreføre i det nye tilbud til pårørende i Brønshøj og Vanløse, siger Maria Hansen, som er koordinator for pårørendeuddannelsen.
Frem til årsskiftet kan borgere, som selv er eller har været pårørende til en langvarigt syg, melde sig til uddannelsen som frivillig instruktør..
– Det kan være svært at være pårørende til et menneske med en kronisk eller langvarig sygdom, og ved at bruge pårørende som undervisere, sikrer vi, at underviserne kan møde de pårørende i øjenhøjde og bedre støtte dem i, hvordan de kan tackle de udfordringer, som fylder i hverdagen, siger Maria Hansen.
Alle interesserede borgere er inviteret til informationsaften torsdag den 3. november kl. 17.00-19.00 i Sundhedshuset på adressen Indertoften 10 i Vanløse. På aftenen vil der være mulighed for at få mere information om kurset, og hvad det vil sige at være instruktør på LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende.

Koordinator Maria Hansen foran Sundhedshuset i Indertoften i Vanløse. Kursustilbuddet ”LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende” bliver i første omgang afprøvet i Lokalområdet Vanløse-Brønshøj-Husum. Hvis projektet viser gode resultater, skal tilbuddet udbredes til resten af byen.  Foto: presse

Koordinator Maria Hansen foran Sundhedshuset i Indertoften i Vanløse. Kursustilbuddet ”LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende” bliver i første omgang afprøvet i Lokalområdet Vanløse-Brønshøj-Husum. Hvis projektet viser gode resultater, skal tilbuddet udbredes til resten af byen. Foto: presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top