Jubilæum og åbent hus på HF-Centret Efterslægten
bent-hus-1.jpg
Naboerne var begejstrede over det nye kunstværk og de mange ny- og ombygninger på HF-Centret Efterslægten. Foto: EFterslægten
I august 1991 ændrede Efterslægtens bygninger funktion fra gymnasium til HF-Center. Det fejrede man på Efterslægten forrige weekend med bl.a. festforelæsning af Chris Macdonald, reception og fest for personalet. Og om onsdagen bød man alle naboerne til ”åbent hus”.

”En ny skole har set dagens lys i Nord-Vest”. Sådan skrev lokalaviserne i december 1991 og fortsatte: ”Siden august er Efterslægten både af navn og gavn et ”HF-Center.” Ved samme lejlighed blev Søren Ferslev Andersen indsat som ny rektor, og han udtalte under overskriften ”Et nødvendigt gode”: ”Vi kan hjælpe enhver, ung eller voksen, til en ny uddannelse, der kan skræddersys til ham eller hende.”
Og sådan er det stadigvæk på Efterslægten, her 25 år senere. I sin tale ved receptionen sagde rektor Anne Frausing blandt andet: ”Det er stadig i dag et særligt kendetegn ved alle medarbejdere på HF-Centret Efterslægten – vi vil HF, og vi vil de unge og voksne kursister med alt, hvad det indebærer. Flere af de tilstedeværende har været med fra starten for 25 år siden, og flere er fortsat at finde blandt lærere og ledelse. HF-Centret Efterslægten er kommet for at blive. Vi har været en central spiller på banen i 25 år og det vil vi fortsætte med – uanset vindretningen på det politiske vejrkort.”

Rektor hyldede – og skældte ud
I sin tale fortalte Anne Frausing om historien bag overgangen fra gymnasium til HF-Center på Efterslægten og hyldede de politikere og skolefolk, som for 25 år siden havde skabt HF-Centret Efterslægten som en helt unik institution. Men også rektor Frausing har dybtfølte ønsker for sit HF-Center, sine kursister og sine medarbejdere. Og hun bliver vred, når nogen sætter spørgsmålstegn ved HF-uddannelsen, sådan som det er sket ved det seneste politiske forlig. – Jeg sender hermed opfordringen videre til vores politikere om at tænke fordomsfrit, når de skal afgøre HF’s skæbne og status i uddannelsesbilledet og dermed mange dygtige unge menneskers fremtidsmuligheder, sagde rektor.

Åbent hus for naboerne
Da HF-Centret blev indviet for 25 år siden, bar bygningerne præg af nedslidning og manglende vedligeholdelse. Det er blevet ændret sidenhen, især over de seneste 5 – 10 år, hvor nye bygninger er skudt op på grunden, og renoveringer og moderniseringer har præget matriklen. Det har selvfølgelig betydet støj, støv og masser af trafik, og som en slags kompensation til skolens naboer, inviterede rektor Frausing i onsdags alle skolens naboer til åbent hus.
Her fortalte hun om de mange byggeaktiviteter, og derefter blev gæsterne vist rundt for at kigge på det nye idrætshus, den nyindrettede studiesal, topmoderne undervisningslokaler og kunstværket ”Your Success is Your Amnesia” tæt på Utterslevvej. En nabo, Kim fra Utterslevvej var meget tilfreds: – Jeg har kunnet følge med i byggeriet fra der, hvor jeg bor, og det har været meget spændende, så det er rart at kunne komme forbi her og se det færdige resultat.” Susanne fra Hyrdevangen supplerede: – Det er blevet fuldstændig fantastisk, men jeg elsker også at være nabo til denne her skole. Der er liv og glæde. Fra de unge starter på skolen, og til de får deres eksamen og kører herfra i deres biler. Det er en stor glæde for os, der bor her på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top