Forskel på socialdemokrater
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var ikke sen til at kritisere Hovedstadens Svømmeklubs svømmeundervisning målrettet muslimske indvandrerpiger i Tingbjerg i København

Af Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester i København
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var ikke sen til at kritisere Hovedstadens Svømmeklubs svømmeundervisning målrettet muslimske indvandrerpiger i Tingbjerg i København. På sin Facebook skrev Mette Frederiksen i april, at hun er ”så meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen” og, at ”hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn. Lad os skabe rigtig integration.”
Med den udmelding fra Socialdemokraterne på Christiansborg håbede jeg, at Socialdemokraterne i København var klar til at tage fat, blandt andet ved at arbejde for, at det kun er foreninger, der arbejder for at fremme demokratiske værdier som for eksempel ligestilling mellem kvinder og mænd, som skal have støtte af kommunen.
Men der blev jeg klogere. Forleden havde jeg et forslag om netop prioritering af tilskud til demokratifremmende foreninger med på Kultur- og Fritidsudvalgets møde, men hvor blev opbakningen fra Socialdemokraterne af? Den udeblev. Sammen med Enhedslisten, SF og De Radikale fejede Socialdemokraterne forslaget af bordet.
Det er ærgerligt. Især for indvandrerpigerne, som bliver fastholdt i parallelsamfund i stedet for at blive en del af det danske foreningsliv, hvor piger og drenge hepper på hinanden fra tribunerne, og hvor mænd og kvinder kan færdes i den samme svømmehal uden problemer.
Er Mette Frederiksens talen dunder mod kønsopdelt svømning bag nedrullede gardiner tom snak? Eller er Socialdemokraterne på Københavns Rådhus bare mere røde end deres formand? Svarene blafrer i vinden, men ét er i hvert fald sikkert. I Dansk Folkeparti fortsætter vi kampen imod parallelsamfund. For indvandrerpigernes og Danmarks skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top