En lørdag i æblets tegn
blefest-01-40-16.jpg
Køerne til at få mostet sine æbler var lang – og både store og små hjalp med at få presset mosten ud af æblerne. Foto: Kaj Bonne
Mange var mødt op til Æblefesten på Brønshøj Torv

Det var lidt af et tilløbsstykke, da der i lørdags blev afholdt den efterhånden traditionelle Æblefest i bydelen. I år var festen tilbage på Brønshøj Torv, efter den sidste år blev afholdt i Husum Bypark.
Vejret viste sig fra sin bedste side med smukt sensommervejr og store mængder af æbler fra bydelens haver blev slæbt ind på torvet for at blive skåret og mast til most.
Æbleværkstedet med Susse Volander var også velbesøgt, og der var smagsprøver på æblemad og på æblecider, lavet af æbler fra bydelen af lokale folk fra mikrobryggeriet Decideret, der er en gruppe ildsjæle, hvis mål er at lave en grøn og gylden cider af alle de æbler, der ikke når ud til forbrugerne, men bliver smidt ud som nedfaldsfrugt.
Spejderne fra Bellahøj 21st Barking, der p.t. holder til i Rytterskolen, havde lavet bål på torvet og lavede mad, hvor æblet havde en væsentlig rolle.
Koordinator for Æblefesten var Lise Nielsen fra Lokaludvalgets Miljøudvalg, der viste at arbejdsindsatsen fra de mange frivillige borgere, kan være med til at skabe liv, fællesskab og gøre deltagerne lidt rigere.
– Når Brønshøj-Husum Lokaludvalg på denne måde økonomisk støtter årets Æblefest 2016 betyder det godt humør, gode samtaler i æblekøen om saft, cider, æblevin med mere – blandt andet med henblik på at danne et æblelaug i bydelen, siger Finn Gunst fra Fuglsang Allé, der også deltog i festen på torvet.
– Man oplever denne dag, at 2700 er en levende bydel, der får levende frugter og mennesker til at blive endnu mere spiselige end sædvanligt. Lad dette være et eksempel på vores bydels udvikling, tilføjer han.

Se flere billeder fra Æblefesten på bha.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top