Efterslægtens ”bygmester” fylder 60 år
Ligeværd, respekt og tillid i det daglige samarbejde er en del af HF-Centret Efterslægtens værdigrundlag.

Ligeværd, respekt og tillid i det daglige samarbejde er en del af HF-Centret Efterslægtens værdigrundlag. Men ordene kunne lige så godt beskrive rektor Anne Frausings tilgang til det at være rektor, både i hendes forhold til medarbejdere, kursister, kolleger, bestyrelse, politikere og alle andre. Og så skal samarbejdet selvfølgelig også være konstruktivt og humørfyldt.
Dagens fødselar, der fylder år den 27. oktober, blev rektor på Efterslægten i 2002, og i de godt 14 år der er gået, har rektorrollen både ændret sig, og Anne har ændret på den. Omstillingsparat på den gode måde har Anne Frausing taklet alt det der er kommet ind ”udefra”: HF-reform både midt i 00’erne og nu igen i 2016, ny karakterskala, den amtskommunale strukturreform og ikke mindst det efterfølgende ”selveje” med overtagelse af de gamle, slidte skolebygninger ved Bellahøj.
”Indefra” markerer Anne Frausing sig som Efterslægtens store bygmester, og netop selvejet åbnede muligheder for at gøre noget ved Efterslægten. Med en god næse for tilskud fra diverse fonde har Anne Frausing gjort HF-Centret Efterslægten til en tidsvarende, inspirerende og pædagogisk relevant arbejdsplads for både kursister og personale. Som bygherre år har hun således i de seneste år stået i spidsen for ombygninger, tilbygninger og nybygninger af bl.a. studiesal, moderne undervisningslokaler, et flot stort idrætshus, ”Nobis”, samt et unikt kunstværk af FOS.
Anne Frausings teoretiske og faglige ballast er solid, suppleret med en lang række tillidshverv, bl.a. som medstifter og ordførende for HF2net.dk, som jurymedlem i ”Unge forskere” og som utrættelig netværker og lobbyist.
Skrevet af Ole Vadmand

Anne Frausing, er uddannet cand.scient og bosat i Gentofte. Foto: Privat

Anne Frausing, er uddannet cand.scient og bosat i Gentofte. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top