Danseglæden er i fokus på Pejsegården
Pejsegården-03-38-16.jpg
Der er plads til masser af glæde og grin, når man går til dans hos Ronnie Handskemager. Foto: Kaj Bonne
Ronnie Handskemager og Nikolai Krogh overtog for et år siden Britt Bendixen´s legendariske danseskole Pejsegården i Husum. Med alle deres nye tiltag og forskellige dansehold er stedet allerede blevet en kæmpe succes

Det har været et år med slid og slæb. Pejsegården var en nedslidt dame, og de godt 2000 kvm trængte til en grundig renovering fra top til tå. Det jyske ægtepar og entreprenører, danseren Ronnie Handskemager (red. og det er hans rigtige efternavn) og modemanden Nikolai Krogh, har lagt deres sjæl og penge i foretagendet. Selvom de har opholdt sig på Frederikssundsvej 345 i døgndrift i et helt år, så har de på intet tidspunkt fortrudt det store projekt.
-Vi har på intet tidspunkt følt, at vi var ved at brække halsen, men jeg har fysik været ved at brække mig over alle de ting, vi har skullet gøre. Nogle gange har jeg bare måttet gå ud og afreagere på noget gammelt lort eller en gammel stol, fortæller Ronnie efterfulgt af et grin.
Hele underetagen under villaen var rådden, så den er blevet gravet ud, og der er kommet nye toiletter og køkken. Der var også et sted i huset, hvor man kunne se direkte op gennem taget og op i himlen, og der styrtede det jo ned med vand, når det havde regnet og sneet. Det hele har kostet en pæn formue, men heldigvis har de to energibundter også haft investorer inde, som har troet på at de to kunne drive det vidt og få drømmen ført ud i livet.

Tilbage til fordums tid
Lige så snart man træder ind, mærker man at stedet ånder. Der er en helt speciel energi. Og de nye ejere har da også været tro mod stedets oprindelige udseende. De har fået lov til at kigge i Britt Bendixens gamle scrapbøger, for at se, om de kunne ramme mange af de samme farver i gamle gardiner og finde tilsvarende møbler og lamper, som stod i salene, da Britt Bendixen forældre drev stedet.
-Jeg har brugt rigtig meget tid på Lauritz, for at byde på gamle rokoko-møbler med rød velourpolstring og fundet ting og sager rundt omkring, som passer ind, fortæller Ronnie, og pointerer, at parret har delt opgaverne mellem sig.
Det er mest Nikolai, der står for det indretningsmæssige og selskaberne, mens Ronnie koncentrerer sig om, at få dansen til at svinge. Begge er de drevet af hele tiden at gøre ting bedre. En lang optimering på alt fra kaffebrygning til gardinsyning.
-Der har været kunder fra første dag, selvom der også har været håndværkere. Det har da været hårdt, for vi har hele tiden bestræbt os på at kunderne ikke skulle kunne se stilladserne og mærke, at det var en byggeplads, når de kom til træning, fastslår Ronnie.
Mange lokale har fulgt med i ombygningen og er kun kommet med positive tilkendegivelser.
-Flere kommer ind og siger til os: ”Nej, hvor er det blevet flot!” eller ”Hvor er vi glade for, det ikke bare er blevet revet ned”. Mange ude i Brønshøj og Husum har erindringer fra stedet. Enten har de haft en fest i en af salene eller så har de gået til dans, og flere har også været forbi for at vise os gamle billeder, fortæller Nicolai, og tilføjer, at Pejsegården i folkemunde også bliver kaldt slottet på Frederikssundsvej.

Lang arbejdsuge
Ronnie er fra Randers og har danset, siden han var to år, men han stoppede, da han blev teenager. Han ville gerne have et liv, som de andre i skolen, men efter et år havde han fået nok af fester og tog dansen op igen.
-Jeg begyndte som showdanser og lavede musicals, og som 17-årig tog jeg aerobic instruktøruddannelsen, fortæller Ronnie, der snart kom til at rejse verden rundt som instruktør.
-Jeg var på kontrakt med Nike – den samme som Michael Jordan. Jeg tror bare, han fik en noget bedre hyre end mig, fortæller Ronnie, der fik nok af rakkerlivet efter mere end 7 år.
Han fik efter sin hjemvendelse ansvaret for flere fitness-centre i Jylland og samtidig tog den nu 42-årige danser sideløbende en MBA.
36-årige Nikolai er vokset op på Mors på en stor gård og er vant til at knokle. Han er uddannet i modebranchen og har som sin ægtefælle altid været interesseret i at bygge noget op fra bunden.
-Det er nok derfor vi har turdet, og derfor vi står her i dag, fastslår parret, der arbejder mellem 60-100 timer hver uge og derfor ikke tilbringer meget tid i privaten.
-Det er bestemt ikke en ulempe at være sammen med sin ægtefælle så mange timer om dagen. Jeg tror, vi er bedre til at slappe af, når vi så kommer hjem, for vi har jo fået klaret mange af udfordringerne på jobbet, siger Nicolai, mens Ronnie nikker samtykkende.

Spreder glæde
En af de ting, hvor Ronnie Handskemager virkelig har ramt en niche er med de Dansende Divaer, som er motion, for runde skønne kvinder, der gerne vil røre sig til noget godt musik.
-Det startede egentlig bare som noget sjovt, men nu er der propfyldt på holdene, fortæller en glad Ronnie, der har 10 daglige dansehold på Pejsegården. Dans i alle afskygninger.
Men han er også meget klar i mælet, når han fortæller, at man ikke kan dyrke konkurrencedans på Pejsegården.
-Den slags danseskole er vi ikke. Alt hvad vi laver er hyggedans. Her skal danseglæden være i fokus. Vi skal sprede glæde. Det samme gælder for de selskaber, der kommer. Det er simpelthen vores motto, fortæller Ronnie Handskemager og Nikolai Krogh.

Ronnie Handskemager og Nikolai Krogh er nogle rigtige arbejdsheste og har gjort Pejsegården til deres drømmeprojekt. Foto: Kaj Bonne

Ronnie Handskemager og Nikolai Krogh er nogle rigtige arbejdsheste og har gjort Pejsegården til deres drømmeprojekt. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top