Borgmester åbnede lokal Historieklub
- Hvor ville vi være uden kendskab til vores egen historie, spurgte kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen i sin tale

Mandag i sidste uge holdt Historieklubben på Brønshøj Bibliotek sit første velbesøgte arrangement, der handlede om Bellahøj-husene, hvor forfatterne bag bogen ”Bellahøj – fortællinger om en bebyggelse” fortalte om det ikoniske byggeri i Brønshøj.
Historieklubben er et samarbejde mellem Kultur Nord/Brønshøj Bibliotek og Historie & Kunst: Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv og Nikolaj Kunsthal.
– København har en 1000-årig lang historie, som er spændende at dykke ned i. Historieklubben er et rigtig godt initiativ, som jeg håber, at mange københavnere vil benytte sig af. Vores fortid og kulturarv binder os sammen både som københavnere og danskere, og jeg har et stort ønske om, at endnu flere mennesker får indblik i og bliver klogere på vores historie, udtaler kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Levende mennesker og levende fortællinger
Carl Christian Ebbesen deltog i klubbens første møde, og i sin åbningstale takkede initiativtagerne bag klubben for at bidrage til at klubben vil dele de mange gode historier gennem levende mennesker, der serverer levende fortællinger, foredrag, studiebesøg og bøger.
– For hvor ville vi være uden kendskab til vores egen historie? Den er helt grundlæggende for vores kulturelle identitet. Som verden ser ud, og med den hast den forandrer sig, så er det vigtigt at kende sin egen – og sin bys – historie. Hvis vi kender fortiden – så har vi nemmere ved, at forstå nutiden – og er bedre kvalificerede til, at påvirke fremtiden, sagde Carl Christian Ebbesen i sin tale.

- Velkommen til Historieklubben på Brønshøj Bibliotek og held og lykke med det fremtidige arbejde, sagde Carl Christian Ebbesen. Foto: Presse

– Velkommen til Historieklubben på Brønshøj Bibliotek og held og lykke med det fremtidige arbejde, sagde Carl Christian Ebbesen. Foto: Presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top