Ansøg om et gratis træ til kvarteret
COLOURBOX7578958.jpg

ripe apples on a tree branch

Utrolig mange kan få glæde af et æbletræ. Hver dansker spiser i gennemsnit 15 kg. æbler om året. Foto: colourbox
Har man grønne fingre og ekstra plads i forhaven, så kan man ansøge om et partnerskabstræ og bidrage til et grønnere København

Hvis man har et stykke jord, som man ikke ved, hvad man skal bruge til, så vil Københavns Kommune gerne forære et træ. Alt den kommende træejer skal gøre er at ansøge om et træ på kk.dk/partnerskabstrae, plante træet et sted, hvor alle kan få glæde af det, og vande træet i de første tre år af dets liv. Og netop nu er et godt tidspunkt at ansøge om et træ. De er nemlig bedst at plante i november og december.
– Når københavnerne planter et frugttræ, som forbipasserende kan nyde eller et egetræ, som dyrelivet kan slå sig ned i, så øger det både københavnernes hverdagsglæde og biodiversiteten i byen. Det er derfor fantastisk, at vi allerede har afsat omkring 280 partnerskabstræer til københavnerne, og jeg håber, at endnu flere vil tage imod tilbuddet, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Syv træer til allé på Arnesvej
Træerne bliver uddelt efter først til mølle princippet, og selvom København har brugt knap halvdelen af de 1,4 mio. kr., der blev afsat til projektet i 2016, så er der stadig god mulighed for at få fingrene i et træ. København har nemlig allerede afsat flere midler til partnerskabstræer i 2017. Kommunen kræver blot, at træet passes af frivillige, og at træet enten plantes på et areal med offentlig adgang eller et sted, hvor forbipasserende har et godt indsyn til trækronerne.
På Arnesvej i Brønshøj har Morten Randløv-Andersen taget initiativ til at genetablere den rønneallé med vejtræer, der er på hans vej. – De gamle træer er hule som fyrtøjet og mange steder er der slet ikke træer længere, så det bliver flot, når vi planter de nye træer, siger Morten. Han benyttede en vejfest som anledning til at få de andre grundejere med på idéen om partnerskabstræer. Nu skal de sammen plante syv parternskabstræer i november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top