Ældredag med trængsel
Ninna.jpg
- Man skal huske de ældre, der er plaget af ensomhed. De skal også have tilbud om at få et bedre liv, sagde Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen i sin åbningstale. Foto: Christian Ove Carlsson
Den efterhånden traditionelle Ældredag for borgerne i Vanløse og Brønshøj-Husum blev torsdag i sidste uge afholdt på Kulturstationen Vanløse ved Vanløse Station

Ældredagen for de to bydele afholdes på skift i bydelene. Sidste år blev dagen afholdt i EnergiCenter Voldparken og i år var det Vanløses tur til at lægge lokaler til, og mange ældre havde fundet vej for at høre om de mange tilbud.
Formålet med Ældredagen er at ældre i de to bydele får mulighed for at møde frivillige, private og kommunale institutioner, der har fokus på et godt og aktivt ældreliv, samt at ældre kan blive inspireret til nye aktiviteter, der bidrager til flere gode leveår.
På dagen kunne man møde mere end 40 stande med repræsentanter fra et meget bredt udsnit af tilbud og muligheder for de ældre, fx pensionistforeninger, kommunale tilbud, lokalpolitiet, rådgivningscentre m.m.
Dagen er arrangeret af Lokalområdekontoret, Ældre Sagen, Lokaludvalgene i Vanløse og Brønshøj-Husum og Husum Vænge Centret.

– En ny start
Det var Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen, der holdt åbningstalen, og hun takkede de mange frivillige, der bruger tid og kræfter på at arrangere Ældredagen. – De mange tilbud til de ældre kan for den enkelte betyde en ny start, sagde Ninna Thomsen og opfordrede de ældre til at tage skridtet og deletage i aktiviteter sammen med andre ældre. – Men jeg er klar over, at det kræver mod, måske især for herrerne, tilføjede hun.
Også Brønshøj-Husum Lokaludvalg var repræsenteret på Ældredagen. – Vi er med fordi vi også gerne vil høre de ældres mening om vores bydel, og om der er noget vi fra Lokaludvalget kan gøre for vores ældre medborgere, siger Ernst Sørensen, der er formand for Lokaludvalgets Socialudvalg. – Vi har i Lokaludvalgets regi beskæftiget os med blandt andet ensomhed, motion for ældre, tryghed og bedre gadebelysning og seniorbofællesskaber, og vi vil fortsat arbejde med tiltag, der kan give også de ældre en lidt højere livskvalitet, tilføjer Ernst Sørensen.

- Lokaludvalget skal også være talerør og initiativtager i forhold til de ældre, siger Ernst Sørensen fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg. 			    Foto: Christian Ove Carlsson

– Lokaludvalget skal også være talerør og initiativtager i forhold til de ældre, siger Ernst Sørensen fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Foto: Christian Ove Carlsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top