40 år med herretøj
Mik-M-01-40-16.jpg
Jubilæumsanretning hos Mik M på Frederikssundsvej. Fra venstre medarbejderne Nicklas Barrett, Dennis Ariltoft, Frederik Kolding Jensen samt Helle Højbjerre og hendes mand Michael Mosbak – jubilaren. Foto: Kaj Bonne
Indehaveren af den eneste klassiske herretøjsforretning i bydelen fejrer 40 år med salg af herretøj og 25 år som selvstændig

Man mødes af godt humør og fokus på kundeservice, når man træder ind i Mik M på Frederikssundsvej, som i øjeblikket er den eneste herretøjsbutik i Brønshøj-Husum. Butikken ligger ved siden af Føtex og åbnede næsten samtidig med varehuset i 1994.
– Jeg havde tre år tidligere overtaget Henrys Herremagasin på Ålekistevej i Vanløse efter min far, der åbnede forretningen helt tilbage i 1956, fortæller jubilaren og indehaveren af Mik M, Michael Mosbak. – Da jeg hørte, at Dansk Supermarked ville bygge et stort varehus på Frederikssundsvej i Husum, henvendte jeg mig for at høre om muligheden for at leje lokaler i det nye byggeri. Det kunne jeg godt, og det har været en fornøjelse at drive forretningen siden, siger han.

En fornøjelse at gå på arbejde
Michael Mosbak kom i lære i en herretøjsforretning i Glostrup, og efter udstået læretid kom han i faderens forretning i Vanløse, som han overtog i 1991 og også drev, indtil den blev solgt for syv år siden.
– Det har været 40 forrygende år, der er gået meget hurtigt, og det er hver dag fortsat en fornøjelse at komme på arbejde i forretningen. Hver dag kommer der flinke mennesker, og vi får tit en snak om alt muligt andet end tøj og mode, fortæller Michael Mosbak, som udover at passe forretningen på Frederikssundsvej også er involveret i bestyrelsesarbejde i brancheforeningen.

Store forandringer
– Der er sket store forandringer i løbet af de 40 år. Naturligvis når det drejer sig om stil og mode, men også når det handler om mænds interesse for påklædning, fortsætter Michael Mosbak. – Mændene er blevet meget optaget af, hvilket tøj de vil gå med, men alligevel ser vi ofte, at det er konen, der tager initiativet, når manden skal have nyt tøj, tilføjer han.
– I vores udvalg af tøj henvender vi os til alle aldersgrupper. Det bliver man nødt til, når man ønsker at drive forretning i et lokalsamfund som vores bydel, fortsætter Michael Mosbak og siger, at det største salg er bukser, ikke mindst fordi bukserne lægges gratis op samtidig med købet. – Det er en stor succes, som rigtig mange benytter sig af, siger han.

Giv kunderne mere end de forventer
På et spørgsmål om fremtiden for detailhandelen i bydelen, ikke mindst på Frederikssundsvej, peger Michael Mosbak på, at man som næringsdrivende skal give folk mere end de forventer, så vil man også se kunderne igen.
– Hvis du behandler folk ordentligt og giver god kundeservice, synes jeg, det giver god mening at drive forretning i Brønshøj-Husum, og vi har også mange kunder fra andre bydele, siger Michael Mosbak og tilføjer et generelt ønske til politikerne om at der på og ved Frederikssundsvej bliver rimelige muligheder for at parkere bilen. – Det er lidt ærgerligt at se kunderne køre videre, fordi de ikke kan finde et sted til at parkere bilen, slutter han.

Forretningen på Frederikssundsvej mellem Føtex og Husum Bibliotek. 		        Foto: ef

Forretningen på Frederikssundsvej mellem Føtex og Husum Bibliotek. Foto: ef

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top