Tingbjerg hjælper verden
Mens kloden drejer, og verden brænder, hjælper Tingbjerg folk i nød og samler ind for Røde Kors. Socialborgmester i København Jesper Christensen er med som indsamler

Søndag den 2. oktober 2016 samler borgerne i Tingbjerg ind mod katastrofer i verdens brændpunkter for Røde Kors. I spidsen for indsamlingen står socialborgmester i København Jesper Christensen. Han er vokset op i Tingbjerg, og har boet i bydelen siden 1962. I fem år har Jesper Christensen været med som indsamler, og han glæder sig over den gode vilje, som Tingbjergs omtrent 6.000 beboere viser hvert år.
-Tingbjerg er jo ikke et område af København, hvor folk har en meget høj indkomst. Det er jo faktisk et af de allerfattigste steder i byen. Derfor synes jeg, det er rørende at opleve, at folk gerne vil bidrage. Vi samler faktisk mange penge ind, siger Jesper Christensen.

En tradition med kaffe og rundstykker
Hvert år mødes indsamlerne til kaffe og rundstykker hos Jesper Christensen, inden de går ud på ruterne.
-For nogle år siden, var vi nogle stykker, der syntes det var en god ide med en indsamling, og nu er det blevet en tradition at mødes hos mig. Først henter vi indsamlingsbøtterne, og så deler vi ruterne op. Så kommer venner, bekendte og naboer fra lokalområdet til kaffe og rundstykker, og det gør indsamlingen til en årlig begivenhed, fortæller Jesper Christensen.
Jesper Christensen har indtryk af, at nogle af Tingbjergs beboere har mødt Røde Kors andre steder i verden, og at det betyder noget, når han ringer på døren.
-Nogle kan jo have mødt organisationen andre steder ude i verden, og selv fået hjælp af Røde Kors tidligere. Så når de ser Røde Kors logoet, så vil de fleste gerne hjælpe.

Tingbjerg i hjertet
Jesper Christensen er glad for at komme rundt i nabolaget, så han kan følge med i lokalsamfundet.
-Jeg er vokset op her, og jeg har boet tre steder i Tingbjerg, så det er her, jeg har mine rødder. Indsamlingen er en god måde at følge med i, hvad der sker. Lige så længe de andre gider, og vi kan gå op af trapperne, så fortsætter vi, siger Jesper Christensen.
I år samler Røde Kors særligt ind til de tusindvis af familier i Syrien, der lige nu har brug for hjælp, og til de børn i Syd- og Østafrika, der har akut behov for mad på grund af tørke. Du kan stadig nå at melde dig som indsamler på www.indsamler.dk.

Jesper Christensen er født i 1962 og bor med sin kone Helle i Tingbjerg
Socialborgmester i København siden 1. januar 2014

Jesper Christensen er selv med, når Røde Kors skal ud og samle ind.  Foto: Thomas Værun Olesen

Jesper Christensen er selv med, når Røde Kors skal ud og samle ind.
Foto: Thomas Værun Olesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top