Tillykke til Husum Skole
Husum-Skole-01-36-16.jpg
Nu kan skolen give distriktets børn og unge nogle rigtig gode fysiske rammer både på skolen og omkring den. Foto: Kaj Bonne.
Forleden fejrede Husum Skole afslutningen på ”helhedsrenoveringen” samtidig med skolens fødselsdag.

Husum Skole har være igennem den helt store make-over. Renoveringen har omfattet facaderenovering, hvor al puds er banket ned og reetableret. I den proces opdagende man, at der var mange andre ting, der skulle kigges på og ordnes.
-Det er jo noget af en gammel dame vi har med at gøre! Da skolen er fredet, har det ikke været nogen nem eller billig øvelse at forene en moderne skole med en bevaringsværdig 86-årig, fortæller skoleleder Annette Samsøe Jensen, der er glad og stolt over resultatet.
Dørene er endvidere blevet renoverede, slebet ned, olierede og med nye vinduesglas. Vinduerne er bl.a. blevet tætnede og malede, så facaden nu står smuk og skarp i sine rød-hvide farver. Alle undervisningslokaler har fået moderne ventilationsanlæg, der styres af temperaturen og CO2 indholdet i luften, mange af lokalerne er blevet akustik regulerede og har fået både nye lofter og belysning. De øvrige klasselokaler har akustikregulerende lofter, som blev lavet for nogle år siden. På den måde har indeklimaet på skolen fået et gevaldigt løft. Eleverne har også fået nye og moderne toiletter. Dels er der kommet nye toiletter, dels er de gamle blevet renoverede.
-Renoveringen har stået på lidt over et år. Der har været larm og støv, så byggeperioden har trukket veksler på alles tålmodighed. Samarbejdet med entreprenør, ingeniører og kommunens folk har fungeret helt upåklageligt, så både de og skolen har kunnet få hverdagen til at fungere, til trods for de til tider ganske vanskelige vilkår. Der er blandt andet blevet bygget i weekender og ferier, for at minimere støjgener i skoletiden, fortæller Annette Samsøe Jensen. Genhusningen af elever har været i store, lyse pavilloner i skolegården. Nu er alle klasser igen under samme tag i vores herlige skole, ligesom det store klatrestativ atter er tilbage på sin plads. Men det var ikke bare renoveringen, der skulle fejres. Flaget i skolegården var også hejst i anledningen af skolens fødselsdag.
-Det er en traditionsrig dag, hvor alle børn er ude i Husumparken og lave bevægelseslege.Vi begynder altid
i aulaen med fælles opvarmning og en lille tale og så afslutter vi begivenheden af med en lille forfriskning til alle elever, fortæller Annette Samsøe Jensen.

Børnene fejrede dagen med en konkurrence i at bygge det højeste tårn af spaghetti og marshmallows.          Foto: Kaj Bonne

Børnene fejrede dagen med en konkurrence i at bygge det højeste tårn af spaghetti og marshmallows. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top