Ny spidskandidat for SF-København
Det bliver den 30-årige Sisse Marie Welling, der fremover skal lede SF i Københavns Borgerrepræsentation

SF København har valgt Sisse Marie Welling som ny spidskandidat og dermed politisk leder. Valget følger efter at den hidtidige spidskandidat Ninna Thomsen har meddelt, at hun ikke genopstiller. Ninna Thomsen fortsætter dog som Sundhedsborgmester frem til kommunalvalget næste år.
– Jeg er glad for den store opbakning, jeg har fået. SF står overfor store opgaver, som vi kun kan løfte i fællesskab, siger hun.
– Vi skal kræve en langt mere progressiv boligpolitik. For hvis almindelige mennesker ikke længere har råd til at bo her, så er København ikke længere min by, siger hun. Hun understreger, at SF fortsat skal være et parti, hvor medlemmerne har den afgørende indflydelse. – Vi er ikke og skal ikke være et såkaldt ”moderne” parti, hvor en lille elite bestemmer politikken. Vi skal bruge alle de ressourcer, der er blandt vores medlemmer, tilføjer hun.

Brug for rotation

Den 40-årige Ninna Thomsen har siddet i Borgerrepræsentationen siden 2006 og siden 2010 været sundheds- og omsorgsborgmester i København,
På sin Facebook-profil giver hun nedenstående begrundelse for ikke at genopstille:
– Jeg tror ikke, at det er sundt for demokratiet, når vi politikere sidder for længe på vores taburetter. Der er brug for rotation. Der er konstant brug for nye kræfter, som ser tingene med friske, kritiske og klare øjne. Det gælder især i partier, der lever og ånder for forandring. Derfor har jeg fra dag ét vidst, at jeg kun ville sidde to perioder som borgmester, skriver hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top