Ny fiskeundersøgelse i Utterslev Mose
Utterslev-Mose-01-37-16.jpg
Jens Peter Müller fra Fiskeøkologisk Laboratorium med en velvoksen brasen fra Utterslev Mose. Brasen er almindelig i søer og vandløb. Kan teoretisk spises. Foto: Kaj Bonne
Teknik- og Miljøforvaltningen i København har sat gang i en ny undersøgelse af fiskebestanden i Utterslev Mose

Teknik- og Miljøforvaltningen i København har sat gang i en ny undersøgelse af fiskebestanden i Utterslev Mose. Det er Fiskeøkologisk Laboratorium, der nu skal finde ud af, hvor stor fiskebestanden er nu, efter at der har været udbredt fiskedød de senere år. Samtidig skal det klarlægges i hvilket omfang fiskene er fyldt med tungmetaller.
Fiskedøden i mosen skønnes at have betydet et fald i fiskebestanden på omkring 80-90 %, og årsagen til det store fald i bestanden er ikke klarlagt. Der gættes på blandt andet et virusangreb, parasitter – eller at der bare ikke har været mad nok til de mange fisk. Fiskedøden har betydet, at vandet i mosen er blevet klart.
I sidste uge rykkede Fiskeøkologisk Laboratorium ud med garn og net i Utterslev Mose for at fange, måle og veje fisk.
– I hvert fald siden 1970´erne har bestanden af fisk i mosen varieret meget, men lige i øjeblikket ser det faktisk nogenlunde rimeligt ud, siger Jens Peter Müller fra laboratoriet. – Der har været en kraftig fiskedød, men nu ser der ud til at der kommer en god bestand af aborrer, hvilket nok skyldes færre brasen og sudere. Utterslev Mose har det godt p.t. – men det varer nok ikke ved. Der skal ske noget for at få en mose i miljømæssig balance, slutter Jens Peter Müller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top