Naturen i fokus
Naturbørnehave-01-37-16.jpg
Børn og forældre fik mulighed for at bese det nye naturudstyr og undervisningsmaterialer, samt ikke mindst at lave noget snobrød, pandekager og urtete over bålet. Foto: Kaj Bonne
Børnene i Børnehaven Voldparken er nysgerrige naturelskere

Der graves på livet løs. Jord og sand bliver endevendt i kampen for at finde både regnorme og tusindben. Børnene i Børnehaven Voldparken er helt fokuserede på at finde insekter, og der er da heller ingen berøringsangst, når ormen forsigtigt fjernes fra skovlen og holdes i hånden. I torsdags var en helt speciel dag for børnehaven, da de fik indviet deres naturværksted.
En stor del af børnehaven er i forvejen indrettet med henblik på, at børnene skal blive dus med naturen. I den ene ende er der bede, hvor børnene har sået grøntsager, krydderurter og blomster. I den anden ende er der kompost og bålplads. Og som noget nyt, så har Gilberto Miranda, der er naturvejleder i børnehaven, indrettet et naturværksted med dyreplancher på væggene, mikroskoper og forstørrelsesglas. Her får de 80 børnehavebørn mulighed for at være med til at studere levende insekter og få ny viden om naturens herligheder.
-Projektet er blevet til på baggrund af et tilskud fra Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv. Midlerne er anvendt til at indrette et eksisterende skur og udstyre det med naturudstyr, undervisningsmaterialer og diverse grej, som f.eks. bålgrej, fortæller Gilberto Miranda.
Sammen med børnehavens gårdmand har Gilberto indrettet det gamle eksisterende skur med vinduer og en dør. Desuden er der lagt nyt gulv, sat vægge op og der er blevet sat bord og stole ind, så det er blevet en hyggelig lille naturhule for børnene.
-Hovedformålet for projektet er at formidle natur og miljø, gennem kropslige og sanselige oplevelser, og understøtte, med særligt fokus på naturen og naturfænomener i Børnehaven Voldparken, fortæller Gilberto, der i dagens anledning havde fået fat i et kæmpe tusindben fra Afrika, som børnene viste stor interesse for.

- I skal være meget forsigtige, også selv om alle dens ben kilder jer, fortæller Gilberto og lader børnene holde det 28 centimeter lange afrikanske tusindben.		Foto: Kaj Bonne

– I skal være meget forsigtige, også selv om alle dens ben kilder jer, fortæller Gilberto og lader børnene holde det 28 centimeter lange afrikanske tusindben. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top