Musikalske venner
RUM-orkester-01-36-16.jpg
Jonas og Naja har fulgt hinanden i tykt og tyndt, siden de var små. De har begge studeret musik på konservatoriet, og de bor i Brønshøj. Foto: Kaj Bonne
De har skrevet sange sammen siden 5. klasse på Skt. Annæ, og de sidste 25 år har de talt om at skulle lave musik sammen – bare de to

Jonas Jensen og Naja Scheel deler en lang historie. De kender hinanden på godt og ondt og har kendt hinanden og hinandens familier fra barnsben. De er begge uddannede fra konservatoriet – hun som pianist og han som tonemester. De har spillet og turneret rundt i forskellige bands som musikere og korsangere, og ud over det har de begge slået sig ned i Brønshøj. Han er barnefødt i bydelen og kender hver en krog. Hun er tilflytter og elsker at udforske det nye. Begge synes de, at de bor i en oase midt i det store København. I maj måned tog de så springet og dannede duoen RUM og allerede kort tid efter, fik de deres første nummer optaget i KarriereKanonen på DR.

-Vi lavede nogle regler for RUM fra starten, for at få form på det. Det blev en slags dogme. Vi skal lave nye numre og ikke hive gamle numre frem fra skuffen. Det skal være dansk musik, og der skal komme et nyt nummer hver tredje måned. Desuden skal det kun være Jonas og jeg, som spiller og synger, fortæller 37-årige Naja, der er glad for, at det endelig er lykkedes at få søsat drømmen om at lave noget med Jonas.

Som en foldetegning

Arbejdsfordelingen og metoden er også noget nyt for duoen. Jonas har to børn og Naja har en kæreste og en hund, så nogle gange bliver det noget med at arbejde og sende frem og tilbage, når børnene er puttede.

-Det er lige som en foldetegning. Jeg tegner måske hovedet, og så tegner Naja kroppen på, og så ser vi, hvordan det kommer til at se ud til sidst, fortæller Jonas, der ser forholdet med Naja, som et søskendeforhold.

-Vi kan godt være uenige, men vi er også meget kompromissøgende, tilføjer Naja.

Drivkraften bag RUM er at lave god gedigen popmusik, som voksne gerne vil høre. RUM har signet de første fire numre med et lille selskab og til oktober ligger det næste nummer klar.

Popmusik for voksne

-Vi synes, der mangler flere duetter, som henvender sig til voksne over 25. Sange, hvor det ikke bare handler om kærestesorger og forelskelser, siger Jonas, og indrømmer at det er første gang han selv skal synge på en udgivelse.

-Det er lidt angstprovokerende, selvom jeg jo er opdraget med at synge i Drengekoret og synge kor på andres musik, siger Jonas, der til dagligt ernærer sig som tonemester på Det Kongelige Teater.

Men en ting er parret sikre på, og det er, at de ikke regner med at komme til at leve af RUM foreløbigt.

-Privilegiet ligger i at skrive gode sange, at komme til at stå på scenen til koncerter er et middel for, at vi kan få lov til at blive ved med at skrive gode numre, fastslår Naja, der ved siden af livet som musiker også er billedkunstner, børnebogsforfatter og ergoterapeut.

Og navnet RUM er stadigvæk en gåde for duoen.

-Måske står det for Meget Underlig Musik, siger Naja med et grin.

-Eller måske er det bare det RUM vi skaber, når vi laver musik, tilføjer Jonas med et smil.

Jonas og Naja har fulgt hinanden i tykt og tyndt siden de var små. De har begge studeret musik på konservatoriet og de bor i Brønshøj.

Fakta om KarriereKanonen

Det er et årligt talentudviklingsforløb.

KarriereKanonen udvælger hver uge et nummer som ’Ugens Kanon’. Netop som samarbejdspartnerne, Smukfest, Bandakademiet og DRs P3 og P6 BEAT, har udråbt årets vindere, fortsættes der med at udvælge og udvikle ny musik, både som en årlig talentkåring, men som noget nyt også en udvælgelse, der fremover foregår hver uge, året rundt.

Der er masser af talentmasse fra alle hjørner af Danmark. KarriereKanonen har i år modtaget 2547 sange fra musikere, som gerne vil være en del af KarriereKanonen. Og det har været flere, end der har været mulighed for at fremhæve og udvikle.

KarriereKanonen forsætter med at hjælpe nye talenter frem i søgelyset i tråd med tidligere år, men vil som noget nyt håndplukke et musikalsk talent hver uge. En kunstnerprofil vil blive udråbt til ’Ugens Kanon’, der fremhæves på platformen og præsenteres på både P6 BEAT og P3.

Du kan høre RUM´s første nummer her.

http://www.dr.dk/musik/karrierekanonen/#!/band/rum/track/30971

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top