Jeg er glad hver dag, når jeg går på arbejde
Spar-Bent-01-38-16.jpg
Man skal være mere dygtig end dygtig, hvis man i dag skal have en købmandsforretning til at køre, fastslår Bent. Foto: Foto: Kaj Bonne
Bent Christensen er købmand helt ind i sjælen. Den populære Spar købmand har 40 års jubilæum hvoraf de ti har været på Ruten i Tingbjerg

Han er et af de sjældne mennesker, man får lov at møde på sin vej. En ildsjæl der har sans for forretning, men ikke mindst har han en helt særlig evne. Bent har nemlig taget et socialt ansvar i det område, hvor han i sin tid valgte at placere sin købmandsforretning.
Det hele begyndte, da Bent Christensen som ti årig begyndte som dreng hos en købmand.
-Jeg var helt vild med jobbet, og jeg var ikke gammel inden, jeg vidste, at jeg ville gå den vej, fortæller Bent, der efter gymnasiet havde sparret penge nok op til, at han kunne gå ud og købe sin første købmandsbutik kontant.
Bent kom i lære som købmand, men han havde som en forsøgsordning fået merit for alle de år, han allerede havde arbejdet som købmand. Så efter 8 måneder købte han sin først købmandsforretning ”Centra” på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade.
-Jeg boede hjemme hos mor og far, og derfor kunne det lade sig gøre at lægge 132.000 til side, fortæller Bent.
Det var en meget hyggelig butik med mange flinke kunder husker Bent.
-Den var kun 60 kvm, men det betød, som det stadigvæk gør, meget for mig, at være sammen med kunderne. Det har altid været vigtigt for mig at tale med dem – også for at høre, hvad de gerne vil have, at vi fører i forretningen, fortæller Bent og viser sit første købebevis frem.

28.000 skridt
Men det var meget anderledes at være købmand for 40 år tilbage. Dengang var kunderne meget trofaste overfor deres købmand, og der var ikke nær så mange forskellige varer i butikken.
-I dag er vi gået fra prisskilte til stregkoder. Nu kan man ikke længere snyde med priserne og en god Amarone vin kan ikke sælges for 19.95, siger Bent efterfulgt af et grin.
Bent har haft fire butikker, men den i Tingbjerg er den største og nok den længste købmandsforretning i Danmark. Forretningen er 93 meter lang og Bent går i omegnen af 28.000 skridt om dagen.
-Man sover rigtig godt om natten, forsikrer Bent.
Hos Spar i Tingbjerg er der ansat 22 personer, og Bent har altid gjort noget ud af også at ansætte nogle af de lokale.
-Jeg har altid forsøgt at have 50 procent udefra og så 50 procent fra Tingbjerg. De er af alle nationaliteter, så det kræver lidt rummelighed, siger Bent, der dermed også har gjort noget for at mange unge i området har fået en chance i livet.
Går aldrig på pension
Men det har ikke kun været solstrålehistorier på Ruten. Bent har også været udsat for adskillige røverier, men det har ikke slået ham ud.
-Det går i den rigtige retning og det bliver bedre og bedre at bo herude. Når nu kulturhuset kommer og butikstorvet bliver renoveret, så begynder det at ligne noget, fortæller Bent, der til trods for de 61 år på fødselsattesten ikke har tænkt sig at gå på pension.
-Jeg har aldrig fortrudt mit valg. Det er livet også for kort til. Jeg skal aldrig på pension. Skulle jeg lave mit liv om blev jeg købmand igen. I dag har jeg fået en god førstemand, så måske jeg ikke arbejder 60-70 timer om ugen. Heldigvis har jeg en fantastisk familie. Min kone Marianne hjælper også til og det har mine to børn også gjort. Men i dag laver de noget andet. Det er alfa og omega at have en god familie. Ellers var det aldrig gået. Det er i alle tilfælde rart, at jeg ikke får skideballer, når jeg kommer sent hjem, forsikrer Bent, der ser frem til de nye rammer og til et nyt Tingbjerg.

Bent sparede selv op til sin første forretning, som han betalte kontant.                 Foto: Kaj Bonne

Bent sparede selv op til sin første forretning, som han betalte kontant. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top