Influenza-vaccination på Linde Apoteket
influenza.jpg

©PHOTOPQR/LA VOIX DU NORD/P. LE MASSON LILLE LE 20/09/04 Campagne de vaccination contre la grippe a l'Institut Pasteur de Lille (Nord). Le vaccin contre la grippe concerne aussi la population active et les plus jeunes et il est gratuit au dela de 65 ans. *** Local Caption ***

Linde Apotek tilbyder influenzavaccine. Foto: Colourbox
Fra 1. oktober kan man gratis blive influenzavaccineret på Linde Apoteket, hvis man tilhører en af de grupper Sundhedsstyrelsen anbefaler, bør lade sig vaccinere hvert år

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Influenzavirussen er meget smitsom og smitter via små dråber fra hoste, nys og lignende. Næsten 1 million danskere bliver smittet ved influenzaepidemier. Årligt dør der cirka 2000 danskere af komplikationer som følge af virussen. Personer over 65 år, visse kroniske syge (uanset alder) og gravide i 2. og 3 trimester anbefales vaccinationen mod influenza.
På Linde Apoteket gives influenzavaccination til kunder der ønsker dette, uden tidsbestilling. Vaccinationen udføres ligesom sidste år, af personalet på apoteket. Det er farmakonomerne Linda Sørensen, og Rikke From Poulsen og farmaceut Aldin Ugarak som giver influenzavaccinen til patienterne. De har forinden gennemgået en kompetencegivende uddannelse til udførsel af denne sundhedsydelse. Apotekets kunder har taget godt imod tilbuddet og har ytret, at det er så rart, at man ikke behøver vente eller bestille tid for at blive vaccineret. Det samlede antal af vaccinerede personer i Danmark vil på denne måde øges, grundet apotekets store og lette tilgængelighed. Endvidere vil antallet af døde, som følge af de komplikationer virussen giver, formegentligt falde. Samfundsøkonomisk vil dette scenarie være ønskeligt og gavnligt.

Foruden Linde Apotek kan du også blive vaccineret følgende steder:
– Kulturhuset Pilegården tirsdag den 4/10 og mandag den 10/10 fra 9.30-11.30
– Selskabslokalet i Voldparken onsdag den 5/10 fra 13.30-14.30
– Brønshøj Apotek lørdag den 8/10 og lørdag den 22/10 fra 10-13

Hvis du hører til i denne gruppe, bliver det anbefalet at lade sig vaccinere.
– Er over 65 år
– Gravid i 2. og 3. trimester
– Overvægtig (BMI over 40)
– Førtidspensionist
– Har en kronisk sygdom
– Kronisk lungesygdomme som KOL eller astma
– Hjerte-kar sygdomme (undtagen forhøjet blodtryk)
– Diabetes 1 og 2 (sukkersyge)
– Immundefekt
– Kronisk lever- og nyresvigt

1 kommentar om “Influenza-vaccination på Linde Apoteket”

  1. dorthe plougmann siger:

    hej linde apotek
    hvor længe gælder dette? er jeg for sent ude?
    vh dorthe plougmann
    dortheplougmann@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top