Alle børn og unge har ret til et aktivt fritidsliv
For mange af os er det naturligt, at mor og far dukker op til fodboldstævne

For mange af os er det naturligt, at mor og far dukker op til fodboldstævne weekend efter weekend, måske har de bagt en kage til sæsonafslutningen, og en gang imellem kommer hele holdets svedige spilleruniformer en tur med hjem til vask. For andre er foreningslivet, som rækker langt ud over selve sønnikes fodboldundervisning, slet ikke så selvfølgeligt endda. Derfor samarbejder Kultur- og Fritidsforvaltningen med en række idrætsforeninger, der gør et særligt stykke arbejde for udsatte børn og unge.
Siden samarbejdets start i 2012 er antallet af børne- og ungdomsmedlemmer under 25 år steget fra 2.000 til 3.000 i de fem involverede klubber, heriblandt Brønshøj Boldklub. Det er glædeligt, at foreningerne formår at tiltrække og fastholde børn og unge. Derfor går jeg til de kommende budgetforhandlinger på rådhuset i september med en opfordring til de øvrige partier om at afsætte midler til at fortsætte samarbejdet med foreningerne, når den nuværende bevilling udløber med udgangen af 2016. Set i lyset af de gode resultater, vil det desuden være oplagt at se på muligheden for at udvide samarbejdet med endnu flere foreninger rundt omkring i byen.
Foreningslivet er en kerneværdi i det danske samfund, og det er vigtigt på mange måder for børn og unge. De bliver en del af et fællesskab, får nye sociale relationer og færdigheder og demokratisk dannelse med i rygsækken. Samtidig har et aktivt fritidsliv en positiv effekt på sundheden. Jeg og Dansk Folkeparti mener, at alle børn og unge har ret til et aktivt fritidsliv – også de, der kommer fra hjem med begrænsede midler og ressourcer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top