Vi har altid gerne villet lave nødhjælp
Red-Barnet-03-34-16.jpg
-Der er selvfølgelig forskellige tidspunkter i ens liv, hvor man er optaget af så meget andet, fortæller Mimi og Arbresh, der lige nu har tid i deres privatliv til at hjælpe. Foto: Kaj Bonne
I disse dage har to Husum-kvinder travlt med at planlægge ruter,søge sponsorater og sætte frivillige i gang til når indsamlingen til Red Barnet går ind på søndag.

Tiden og lysten til at gøre en indsats for at hjælpe andre er drivkraften hos de to ildsjæle 48- årige Mimi Sørensen og 26-årige Arbresh Usaini, der begge bor i Husum. Og det er ikke nødvendigvis en let opgave at skaffe frivillige og samle penge ind.
De to kvinder oplever mange, der gerne vil hjælpe og som giver penge, men når det kommer til at investere tid, så kniber det lidt mere.
-Jeg har altid gerne ville arbejde i en nødhjælpsorganisation, og nu hvor børnene er blevet større, så er jeg kommet til et sted i mit liv, hvor jeg har fået tid til at hjælpe og tage mig af andre. Egentlig havde jeg drømt om at komme ned og gøre en forskel, der hvor der er brug for hjælp, men jeg kan ikke rive min familie op med rode, så det kommer ikke til at ske. Det jeg så laver nu er skridtet før, fortæller Mimi Rasmussen, der er frivillig koordinator hos Red Barnet i Husum.
Også for hendes Red Barnet kollega Arbresh Usaini har det været vigtigt at kunne gøre en forskel for børn i nød.
-Det har især været flygtningekrisen der optog mig, så derfor var det også nærliggende for mig at blive frivillig i Red Barnet, fortæller Arbresh, der som Mimi er primus motor for at skaffe indsamlere i lokalområdet.
Og Arbresh oplever også, at det kan være svært at få folk til at gå ind i det frivillige arbejde.
-Enten er man til at lave frivilligt arbejde, eller også er man ikke. Jeg har oplevet, at folk trækker sig lidt, når jeg begynder at tale om arbejdet. Mange sætter spørgsmål ved, om pengene nu også går til børnene, eller om vi ikke bare pacificerer folk ved at sende penge. Jeg oplevede, at flere af mine venner var optaget af flygtningekrisen, men da nyheden var aftaget lidt, spurgte jeg, om de så ikke ville hjælpe mig i Red Barnet. Men så var der pludselig alle mulige undskyldninger for ikke at kunne deltage, fortæller Arbresh med et smil. Men begge kvinder er enige om, at det er meget dansk at hjælpe. Mange giver fast penge til et barn eller et projekt rundt i verdens brændpunkter.
-Vi har overskuddet – både i tid og penge, og så ligger det nok også i generne, siger Mimi, der håber, at der er mange der henvender sig og melder sig som indsamlere og ønsker at bruge tre timer, hvor de kan være med til at hjælpe nødstedte børn.
Indsamlingen starter kl. 10.00 i Pilegården eller Energicenter Voldparken søndag den 4. september. Man kan melde sig på www.redbarnet.dk/indsamler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top