Vi er pavestolte
Pakhuset i Brønshøj er gået fra at være en kommunal børnehave til nu at være privat

Erling Kølner Jensen er leder af den 50 år gamle institution Pakhuset på Tølløsevej 34. Han har sammen med de ansatte og en forældrebestyrelse vovet pelsen og gjort Pakhuset til en privat børnehave.
Pakhuset skulle ud i en besparelse, hvilket gjorde det umuligt for institutionen at opretholde profilen.
-Rent ideologisk har det været en svær beslutning. Vi er jo lidt røde i det som pædagoger og var bange for, at det ville gå ud over fællesskabet. Men sådan er det bestemt ikke gået, forsikrer Erling, der godt nok mødte lidt modstand i personalegruppen, da han fremlagde ideen.

Flere ressourcer
Men pædagogernes fagforening BUPL kom ud for at svare på spørgsmål, hvilket kun var en positiv oplevelse for de ansatte, da de kunne beholde deres overenskomst. Forældrene var selvfølgelig optaget af at Pakhuset kunne levere kvalitet og at deres børn blev ved med at trives.
-Det kan vi vist kun påstå allerede sker, siger Erling Kølner Jensen og tilføjer at institutionen i dag har en bedre normering. Der er ansat halvanden person ekstra til de 60 børn, og Erling er selv at finde ude på stuerne i stedet for at sidde inde på kontoret eller rende til møder i kommunen.
-Vi bruger ressourcerne langt bedre nu. Der er ikke så meget spildtid. Vi er også alle sammen blevet mere bevidst om, hvordan vi bruger pengene. Vi sætter ikke bare almindelige pære i lamperne, når vi kan bruge LED, som er langt mere besparende, og tænker måske også lige en ekstra gang over at behandle de ting vi har ordentligt. Vi har nærmest ingen sygefravær. Medarbejderne er virkelig glade for jobbet. De føler et større medansvar, og vi har fået et fælles projekt, fortæller Erling, der har været leder af Pakhuset de sidste fem år.
Der er blevet dobbelt så mange private institutioner i dag som i 2007. Mange tror, at de skal betale mere for en privat børnehave, men det koster akkurat det samme som i en kommunal. Der er lige adgang, men for Erling er der dog en lille forskel som gør, at han også skal ud og slå på tromme for Pakhuset.
-Vi får ikke længere henvist børn fra pladsanvisningen. Forældrene skal selv opsøge institutionen og jeg skal gøre opmærksom på, at vi findes, siger Erling.
Og der er ingen tvivl om den snart 48-årige Erling er glad for beslutningen om at gøre Pakhuset til en privat institution.
-Jeg elsker mit arbejde. Det er lidt bizart, for jeg gør, som jeg plejer. Den eneste forskel er bare at jeg tænker, det her sted, er vores eget.

-Vi håber på sigt også at kunne åbne en vuggestue i Pakhuset, fortæller Erling Kølner Jensen, der er omgivet af børnehavebørnene  Frederik, Ella og Anker. 		Foto: Kaj Bonne

-Vi håber på sigt også at kunne åbne en vuggestue i Pakhuset, fortæller Erling Kølner Jensen, der er omgivet af børnehavebørnene Frederik, Ella og Anker. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top