Vejarbejde, afspærring, butiksdød….lovgivning
Flere forretninger og cafeer over hele byen føler sig indespærret

Flere forretninger og cafeer over hele byen føler sig indespærret på grund af vejarbejde og opgravninger. På grund af afspærringer kan kunderne ikke så let komme til forretningerne og cafeerne. Det betyder, at indtjeningen falder. I mange tilfælde drejer det sig ikke om 1 måneds tid, men flere måneder eller år, som kan betyde, at nogle må dreje nøglen om.
Skal der gives erstatning fra kommunen afhænger det af, om den såkaldte naboretlige tålegrænse er overskredet. Og det sker sjældent. Trafikministeriets ekspertudvalg overvejede i 2000, om der skulle lovgives på området og konkluderede, at der ikke var grundlag for at foreslå særlige regler om erstatning for midlertidige ulemper i forbindelse med vejarbejder, men at det som hidtil skal afgøres ud fra naboretlige principper.
Der er sket rigtig meget siden 2000 – og særligt i København – så jeg vil foreslå Folketinget, at de tager sagen op igen. For jeg synes mildest talt, at det er på tide, at der skal ydes kompenserende støtte til erhvervsdrivende ved vejarbejder mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top