Utryghed og frygt i Husumgård
Gadelandet-01-33-16.jpg
Bebyggelsen Husumgård. Foto: Kaj Bonne
- Vi er bange, og der skal gøres noget nu, hedder det i en udtalelse fra Seniorklubben i Husumgård

I en udtalelse stilet til blandt andet overborgmester Frank Jensen, Københavns Politi, Boligselskabet FSB, Den boligsociale Indsats Husum for Alle og retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup sender Seniorklubben i Husumgård et nødråb om at skabe rimelige og trygge forhold i bebyggelsen. Husumgård ligger mellem Frederikssundsvej, Storegårdsvej og Gadelandet, er bygget i 1994 og består af punkthuse i fem etager. Lejlighederne er store og lyse og alle har altan eller terrasse ud til et gårdanlæg. 56 af de 212 boliger er særligt egnede for ældre og personer med handicap.
Brønshøj-Husum Avis har spurgt modtagerne af udtalelsen, om de agter at tage initiativer i sagen.

Spørgsmål til ministeren
På baggrund af henvendelsen fra Seniorklubben har formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup stillet følgende spørgsmål til justitsminister Søren Pind:
”Agter ministeren at tage initiativer på baggrund af sagen fra Husumgård, hvor Seniorklubben oplever stigende kriminalitet med utryghed til følge? ”
– Sagen fra Seniorklubben Husumgård er selvsagt helt uacceptabel. Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at almindelige mennesker ikke kan færdes trygt i og omkring deres bopæl. Den tilsyneladende vidtrækkende form for kriminalitet, der pågår i området, skal selvfølgelig stoppes omgående. Jeg har derfor bedt justitsminister Søren Pind om omgående at gå ind i sagen og sikre ordnede forhold og tryghed for beboerne, udtaler Peter Skaarup

Udtalelse fra Seniorklubben i Husumgård:
Vi er utrygge, når vi færdes i vores lokalområde både dag, aften og nat. På hele vores parkeringsområde står der mørkemænd og udviser truende adfærd, parkerer på vores parkeringspladser og flytter kun nødigt deres biler. Det er tydeligt, at der foregår salg af euforiserende stoffer, og dette sker åbenlyst og har fundet sted i flere år.
Lyset på parkeringspladsen er blevet repareret, men dagen efter er det blevet ødelagt igen.
Kriminelle opholder sig også i vores kældre. I kældrene skaffer de sig adgang ved at sætte noget i dørene, så alle kan få adgang, og man føler sig aldrig sikker, når man skal derned, så man er nødt til at gå flere sammen.
Der er graffiti, der bliver urineret, lyset bliver deaktiveret, og der ligger efterladenskaber efter bl.a. hashrygning, slikpapir, blod og afføring.
Efter påske 2016 eskalerede det med, at de kaprede en lejlighed, hvor de styrede deres bandeaktivitet i form af salg og tyranniserede alle øvrige beboere Boligselskabet FSB reagerede ikke på henvendelser fra de nærmeste beboere. I stedet opfordrede de blot til at udfylde et klageskema. Kun efter trussel om advokat kom boligselskabet på banen og fodrede at man måtte holde ud i 2 til 3 uger, da lejemålet var blevet opsagt med øjeblikkelig virkning. Vi er bange, og der skal gøres noget ved problemet nu.

Reaktioner
vedr. Husumgård

Brønshøj-Husum Avis har spurgt modtagerne af henvendelsen fra Seniorklubben i Husumgård om de agter at tage initiativer i forbindelse med henvendelsen. Som omtalt på forsiden har Peter Skaarup, der også er formand for Folketingets Retsudvalg, stillet spørgsmål til justitsminister Søren Pind om sagen.

Svar fra Boligselskabet FSB:
Fra Boligselskabet FSB udtaler boligsocial chef, Rikke Pedersen, at fsb regelmæssigt tager initiativer til at øge beboernes tryghed og trivsel, både gennem den daglige drift i boligområdet og via brede tryghedsskabende tiltag i regi af boligsociale helhedsplan Husum for Alle.
– Vi arbejder ligeledes tæt sammen med andre relevante aktører så som politi, kommune og SSP. Ift. til organiseret kriminalitet og banderelaterede aktiviteter, så er det naturligvis en politiopgave, udtaler Rikke Pedersen.

Svar fra politiet:
Ledende politiinspektør Allan Nyring fra Københavns Politi udtaler, at politiet vil tage kontakt til beboerne og foretage en nærmere undersøgelse, der kan danne baggrund for en politimæssig indsats. – Utryghed kan skyldes mange ting, og nu vil vi se på de konkrete forhold, siger Allan Nyring.

Tryghed er vigtigst i boligen
Tryghed er den vigtigste faktor i forhold til at føle sig hjemme, viser ny undersøgelse
Det vigtigste i forhold til at føle sig hjemme er, at man føler sig tryg. Gode naboer, indretning, boligens placering, om man selv ejer sin bolig, hvor længe man har boet der, hvilke ting man omgiver sig med er alle mindre vigtige i forhold til at føle sig hjemme. Tryghed slår alt. Det viser en rundspørge om ”at føle sig hjemme” blandt Nyboligs ca. 14.000 følgere på Facebook og nybolig.dk.
-Alle kender mundheldet ”ude godt, hjemme bedst”, men hvad er egentlig det, der betyder mest for os, når vi skal fortælle, hvad der virkelig får os til at føle os hjemme? Det er alle dem, vi har spurgt, fuldstændige enige om. Nemlig at det handler om at føle sig tryg, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

1 kommentar om “Utryghed og frygt i Husumgård”

  1. l. munk siger:

    Ingen kommentarer til de evindelige problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top