Ulighedernes København
AE-Rådet, som er stiftet i 1936 er landets ældste økonomiske tænketank, advarer i en ny analyse mod opsplitning af København i rig- og fattigmandsenklaver.

Mens indkomsterne i f. eks. Indre By og på Østerbro er fordoblet de seneste 30 år, er de kun øget med 6 pct. i bl. a. Tingbjerg og visse områder på Nørrebro.
Samtidig anklager Arkitektforeningens direktør, Jesper Pagh, Københavns Kommune for at svigte kampen for billige boliger. Bortset fra, at kritikken er fejladresseret og bør rettes til Christiansborg, er jeg enig i kritikken. Men 9. juni lykkedes det – ikke mindst efter pres fra Socialdemokraterne på Københavns Rådhus – at fastholde reglen om, at 25 pct. af nybyggeriet reserveres almene boliger.
Det var en historisk dag for København.
Frem til 2027 venter vi en befolkningsvækst på 100.000 nye københavnere. Det kræver 45.000 nye boliger, heraf 6.000 ungdomsboliger. I den planlægning er 25 pct.s-reglen for alment byggeri afgørende, og vi ser gerne yderligere muligheder for at sikre billige boliger.
Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard ser ikke noget problem i skævvridningen. Hun mener, at ”det er en fordel også for byens fattigere dele, at der kommer flere og rigere mennesker til København”.
Lonning slår de velkendte Venstre-toner an: På Christiansborg vil V-regeringen omsætte sociale nedskæringer til topskattelettelser, og Venstre på Rådhuset har med få undtagelser og samme skatteformål år efter år foreslået besparelser på 3 mia. kr.
Vi ser gerne ressourcestærke tilflyttere til byen, de er meget velkomne, men mangfoldigheden skal bevares; der skal bogstavelig talt være husrum til alle i København.
(forkortet af red.)

Lars Weiss,
gruppeformand (S)
Københavns Borger-
repræsentation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top