Triatlon har forandret vores liv
Ildsjæle-02-26-16.jpg
Vi har altid være sådanne nogle som hjælper. Triatlon sporten var en lille bitte nichesport, hvor alle kendte hinanden. Når vi mødtes til stævner, er det så hyggeligt, fortæller Lena Bøsinge Jørgensen og Carsten Christiansen. Foto: Kaj Bonne
Lena Bøsinge Jørgensen fik for nyligt overrakt BT´s sølvfad for sin ihærdige indsats med at inspirere andre motionister. Udgangspunktet er triatlonklubben TRI4 i Brønshøj, hvor også hendes mand, Carsten Christiansen er aktiv

Både Lena Bøsinge Jørgensen, 59, og hendes mand Carsten Christiansen, 64, er bidte af at lave motion, og der går ikke en eneste dag, hvor de ikke holder blodet i kog.
-Vi træner hver dag. Jeg underviser i spinning og yoga og Carsten enten svømmer, løber eller cykler. Vi har tiden til det, siger Lena, mens Carsten tilføjer, at de ingen børn har og at de lige på det område føler sig privilegerede.
Det hele startede i skøjtehallen på Østerbro, hvor Lena løb kunstskøjteløb, mens Carsten spillede ishockey i KSF. Begge drev det vidt og på konkurrenceplan. Carsten nåede sågar at komme med på landsholdet som målmand.
Men det blev en tur til Lancerote 1988, der ændrede alting for parret.
Carsten skulle på rekreation, fordi han havde været meget syg.
-Vi fik at vide, at vi skulle tage på La Santa, fordi der var så dejligt. Vi forelskede os i stedet og var helt høje over alle de sportsgrene, som man kunne dyrke. Alle sportstosser burde tage derned, fortæller Lena, der sammen med Carsten købte en timeshare dernede.
Det var også her parret stiftede bekendtskab med triatlon. Lena blev forelsket i sportsgrenen med det sammen, mens Carsten var lidt mere tilbageholden.
-Jeg kunne ikke svømme. Kun hundesvømning. Så jeg skulle først til at lære at svømme, fortæller Carsten, der som sin kone lærte at svømme crawl af den tidligere fem-kæmper Pernille Svarre.
-Men efter den tur blev Carsten ramt af en meget alvorlig sygdom. Den hedder triatlitis, siger Lena, med et stort grin.
Carsten gik i gang med at købe udstyr. Og det er ikke helt billigt, når man gerne vil have en god cykel, våddragt og de rigtige løbesko. Ud over det var der også alle stævnerne, som Carsten skulle meldes til.
-Carsten var ramt, mens jeg nok bare syntes sporten var sjov. Men jeg vil godt indrømme, at den første gang er som en spirituel oplevelse. Når man kan det med sin krop, så kan man alt. Men i virkeligheden sidder hovedparten imellem ørerne, siger Lena. I dag er parret meget engageret i triatlonklubben TRI4, som holder til i Brønshøj. Klubben har vokset sig stor, og der er omkring 480 medlemmer. Ægteparret er meget involverede i stævner og i det frivillige arbejde.
-Det sociale liv i klubben betyder rigtig meget. Det er også det, der fremgår af klubbens navn. Tre sportsgrene og det 4. element, som står for det sociale, siger Lena.
Det er velværen og det sociale ved sporten, der driver parret.
Jeg kigger ikke på tider længere. Nu handler det om at gennemføre. Vi vil da gerne have gode tider. Cirkushesten er der stadigvæk, indrømmer Carsten der til november skal løbe sin 21.
For Lena bliver det den 7. Ironman og det sker lige før hendes 60 års fødselsdag.
– Jeg er en snegl. Jeg er stædig og udholdende og skal nok komme igennem. Jeg er ikke sprintertypen.Man kan sagtens starte op i halvtredserne. Det er aldrig for sent. Men vi har også fået en masse børn i TRI4. Klubben er certificeret til at have en børne-og ungdomsafdeling. Ungdomsafdelingen har lige fået en kæmpe pris for deres arbejde, siger Lena, der sammen med Carsten glæder sig til at rejse til Florida og til Panama City Beach – parrets favorit sted, og hvor de før har deltaget i en Ironman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top