Tre meter og af med knoppen
Beboerne i Den Engelske Haveby i Brønshøj tog det meget bogstaveligt, da bestyrelsen for AAB afd. 20 bad dem om at beskære deres træer og buske i forhaven

Den 14. juni modtog beboerne på Bavnevangen, Ellevangen, Pilevangen, Tørnevangen og Egevangen en skrivelse fra afdelingsbestyrelsen i Boligforeningen AABs afdeling 20. De blev bedt om at rette op på op til ti forskellige forhold i løbet af 14 dage.
Det kunne for eksempel være: Du/I skal feje det stykke vej/fortov som findes ud foran forhaven, samt eventuelt fjerne ukrudt og andet affald.
Et andet forhold kunne for eksempel være: Du/I skal beskære træer og buske som overstiger 3 meter i højden.
Afdelingsbestyrelsen sluttede skrivelsen med: ”Hvis de afkrydsede felter ikke er bragt i orden, påtaler bestyrelsen misligholdelsen igen. Her gøres samtidig opmærksom på, hvornår arbejdet vil blive udført for lejerens regning.”

Ønsket effekt
Efter modtagelsen af brevet kappede en række beboere straks toppen af deres træer i forhaven.
Ifølge biolog Martin Nielsen, der selv bor på Tjørnevangen og tidligere har siddet i bestyrelsen i afdeling 20, så havde brevet den ønskede effekt:
– Flere beboere er blevet så skræmte af bestyrelsens brev, at de har set sig nødsaget til at vandalisere deres egne haver. Især én sætning har vist sig at være katastrofal – og har da heller ikke tidligere været håndhævet i sådan en ekstrem grad: ”I forhaverne bør buske og træer holdes under 3 meter,” lyder det i vores haveorden.
Martin Nielsen mener, at bestyrelsen mangler at fremlægge argumenter for denne pludselige beskæring:
– Jeg har tidligere i Brønshøj-Husum Avis beskrevet, hvorledes et unikt, gammelt og utrolig flot abetræ totalt unødigt blev fældet i AABs afdeling 20 her i Brønshøj. Dette var åbenbart kun toppen af galskaben. Det er efter min mening ikke bestyrelsens arbejde at blande sig i, hvordan beboerne holder deres haver, så længe haver og beplantning ikke er til fare eller til gene. Skulle det være tilfældet, er vi altså voksne nok til at snakke sammen.
Martin Nielsen vil ikke lade sig skræmme: – Jeg agter bestemt ikke at lade mit fine magnolietræ blive skåret ned til 3 meter. Jeg har kontaktet AABs hovedkontor for at høre deres holdning. Her er jeg blevet oplyst om, at sagen er sendt videre til deres juridiske afdeling, og jeg afventer svar fra dem.
Brønshøj-Husum Avis har uden held forsøgt at få en kommentar for bestyrelsen i AAB afd. 20.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top