Store cricket-drømme
cricket1.jpg
Om fredagen havde Copenhagen Cricket Club inviteret et engelsk hold til en opvisningskamp. Foto: Umar
Der var fint besøg, da Copenhagen Cricket Club i lørdags havde inviteret til en præsentation af deres vision for Tingbjerg Idrætspark og for Copenhagen Cricket Club

Hvis der er et sted i Danmark, hvor cricket virkelig har fundet fodfæste, så er det i Tingbjerg. Mange af spillerne i Copenhagen Cricket Club kommer fra Tingbjerg og flere af dem er allerede kommet på det danske landshold ud over at de unge spillere gør en flot indsats for at højne standarden i lokalområdet.
Nu har Copenhagen Cricket Club fået endnu større drømme. Både den indiske ambassadør Jajeev Shahare, den pakistanske ambassadør Masroor Ahmed Junejo, Mariano A. Davis fra British Chamber of Commerce I Danmark og socialborgermester Jesper Christensen var til stede, da Copenhagen Cricket Club, med Sheikh Salem i spidsen, fremlagde deres vision om at få anlagt drømmebane og klubhus på Tingbjerg Ground.
Arkitektfirmaet How planning+landscape, med arkitekterne Peter Holst og Jakob With, har været bagmændene for en model og et forslag til, hvordan klubhus og bane kan komme til at se ud.
-Vi har tegnet en bane, der skal være multifunktionel. Foruden cricket skal man blandt andet også kunne lave pakour, crossfit og spille squash, fortæller Jakob With, der har mange lignende opgaver, hvor man forsøger at kombinere sport, leg og landskab. Men selvom modellen til det flotte vision står klar, så er det det stadigvæk et spørgsmål om finansiering.
Birgitte Degnegaard, der er leder af den boligsociale indsats i Tingbjerg for fsb er glad for initiativet og for at en velfungerende cricketbane kan tiltrække folk fra mange nationaliteter.
-Initiativet er beboerdrevet, og det er vigtigt at beboerne er engagerede og ønsker at ændre Tingbjergs ry og sikre fællesskabsskabende aktiviteter. Det styrker sammenholdet, siger Birgitte Degnegaard, der også pointere, at initiativet også kan være med til at få de unge mænd og drenge til at få en fælles identitet, så de ikke hænger rundt i gaderne.
Men det hele handler om penge. Så Sheikh Salem er i gang med en fundraising.
-Vi kan være fødselshjælpere og hjælpe med det administrative. Pengene skal findes enten hos kommunen eller hos private investorer. Det håber vi, kan lade sig gøre, fortæller Birgitte Degnegaard.

Cricket er en religion i Indien. Sporten bliver spillet hele tiden og over alt, fortalte den indiske ambassadør Rajeev Shahare, der med sin kone hilste på Sheikh Salem. Foto. Kaj Bonne

Cricket er en religion i Indien. Sporten bliver spillet hele tiden og over alt, fortalte den indiske ambassadør Rajeev Shahare, der med sin kone hilste på Sheikh Salem. Foto. Kaj Bonne

Vision og modellen for projektet blev fremlagt. Foto Kaj Bonne

Vision og modellen for projektet blev fremlagt. Foto Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top