Pas på Nora og Mikkel – de er nye i trafikken
Sommerferien er slut, og det betyder også mange nye børn i trafikken

I over 20 år har skolestartskampagnen ”Pas på mig, jeg er ny i trafikken” derfor mindet danskerne om, at det nye skoleår også giver et mylder af nye, små trafikanter rundt i trafikken. Skolestartskampagnen skal hjælpe både børn og voksne med at sikre, at skolebørn kan færdes trygt i trafikken.
I år er det Nora og Mikkel som tager hul på deres første skoledag i hhv. børnehaveklassen og 1. klasse. De skal både lære alfabetet, have en masse nye venner, og så skal de lære at komme sikkert i skole hver dag. Det kræver øvelse, at blive en god trafikant. Derfor er det vigtigt, at børnene lærer, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Her er et par gode råd til forældre, så de nye skolebørn bliver mere trafik-parate:
1. Træn skolevejen med bus, på cykel eller til fods med barnet i god tid inden skolestart og husk at gentage i løbet af skoleåret.
2. Lær barnet de basale regler i trafikken. Man skal stoppe ved rødt lys og ved kantstenen, at man ser sig for til begge sider, inden man går over vejen og at man kun krydser vejen på sikre steder, hvor man kan se, hvad der sker osv.
3. Vælg den sikreste vej til skolen, ikke den hurtigste.
4. Hvis I cykler sammen, så husk hjelmen og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at dreje, så de andre trafikanter kender jeres intentioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top