Ny bygherre på ”Bellahøjen”
Foto-Bellahøjen.jpg
Der skal ikke udarbejdes en ny lokalplan for området, der her ses mod vest med bydelens nye – men midlertidige sø. Foto: Christian Ove Carlsson
RHB Development har købt grunden og projektet om boligbyggeri på et af Københavns højeste områder. Nu søges om byggetilladelse

Den nu tomme grund ved Herbergvejen, også kaldt Bellahøjen, blev for nogle år siden solgt til MT Højgaard og det hundredårige vandreservoir blev revet ned og spejderne, der holdt til i en spejderhytte på en del af grunden, blev sagt op. Spejderne kom indtil videre på Rytterskolen og hvor reservoiret lå, er der i dag et større vandhul, hvor der det sidste stykke tid ikke har været nogen aktivitet.
Borgerrepræsentationen har vedtaget en lokalplan for området, der giver mulighed for at gennemføre et byggeprojekt udarbejdet af MT Højgaard, der skulle bestå af en kombination af etageboliger og rækkehuse, alle med private haver eller altaner og mange boliger med udsigt ud over København og de grønne områder ved Degnemosen.

Nyt ejerskab
En del af boligerne skulle oprindeligt have været opført af Boligforeningen AAB, men boligforeningen er nu helt ude af billedet.
– MT Højgaard havde en tilbagekøbsklausul, hvis vi ikke var klar til at gå i jorden ved årsskiftet, Vores licitationsmateriale var desværre således, at vi ikke var i stand til at ramme vores budgetpris og handelen gik derfor tilbage, siger administrerende direktør i AAB, Christian Høgsbro.
Oprindelig meddelte MT Højgaard, at projektet var solgt til investerings- og rådgivningsfirmaet SF Manegement, der har base i København og London. Dette er dog afvist af SF Manegement, og ejeren i dag er RHB Development, hvilket bekræftes af direktør CEO, Per Baun Helios.

Indflytning sommeren 2018
RHB Development har i mere end 20 år udviklet ejendomsprojekter i hele Europa og har i perioden afsluttet mere end 30 projekter. Per Baun Helios oplyser, at målet er at sælge de kommende boliger, enten når de er opført eller tidligere.
– Vi har indsendt en ansøgning til Københavns Kommune om at bygge, og jeg håber at vi kan komme i gang omkring 1. oktober. Det afhænger dog også af, hvornår vi kan få leveret betonelementer til byggeriet, fortæller Per Baun Helios.
– Vores udgangspunkt er det allerede udarbejdede projekt, men der bliver foretaget mindre ændringer, så der kommer flere lejligheder og rækkehusene bliver lidt mindre. Går det efter planen kan der ske indflytning i sommeren 2018, slutter Per Baun Helios.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top