Musikinitiativ med vokseværk
Musikundervisning-19-12-16.jpg
To store folkeskoler, Korsager Skole og Husum Skole er allerede med i MusikAlliancen. Foto: Kaj Bonne
Ny stærk lokal forening

Nu kommer den aktive, kreative musik for børn rigtig på banen! Egen hånd på instrumentet! Egen lyd i trommen eller trompeten, klap i egne hænder, hop og dans med egne fødder! MusikAlliancen er en ny lokal forening som tager udfordringen op med at skabe flere musikaktiviteter til børn og unge i Brønshøj-Husum.
MusikAlliancen er skabt på initiativ af forældre, professionelle musikere, skolefolk, musikforskere og amatørmusikere og arbejder allerede på fuld kraft med at få skabt et levende musikmiljø i samarbejde med de lokale folkeskoler.
Bydelens børn er vilde med kreative udfoldelser, men der er tydeligvis mangel på forskelligartede musikaktiviteter, som kan imødekomme børnenes lyst til spændende spillemuligheder. Her sætter MusikAlliancen ind med den store mangfoldighed af klassiske stryge- og blæseinstrumenter, med nye utraditionelle undervisningsformer og alliancens superdygtige unge musikere.
-Børn skal have mulighed for at blive fortryllet af lyden fra en krystalklar fløjtetone eller en snerrende-snorkende fagotlyd. Vi har alle vores yndlingsinstrument, og børn skal have en chance for at spille på deres”, siger Ninna Urhammer, forkvinde i MusikAlliancen. ”Desuden”, fortsætter hun, ”skal børn have mulighed for at komponere deres egen musik, digte deres egen sang eller spille sammen i stort orkester, lave musikdramatik og meget mere. Det er aktiviteter der giver kolossal bonus for det enkelte barn og for skolefællesskabet”.
MusikAlliancen griber dermed den opfordring, som ligger i skolereformen og ”Åben skole-tanken” der lukker skoleportene op, så civilsamfundet kan skyde frivillige kreative kræfter ind i elevernes skolehverdag og være med til at gøre denne interessant, udviklende og afvekslende.

Med i MusikAlliancen
To store folkeskoler, Korsager Skole og Husum Skole er allerede med i MusikAlliancen. Over 1500 elever kan for fremtiden få glæde af foreningens arbejde, og giver derigennem også forældre mulighed for aktivt at støtte børnenes skole i udvikling af musikundervisning af høj kvalitet. Bliv medlem af foreningen og skub børnenes skoleliv i retning af glæde, fornøjelse og udvikling.
Hvordan? Se hjemmesiden www.Musikalliancen.dk

”Orkesterværkstedet” er allerede i gang
Orkesterværkstedet ledes af de unge professionelle musikere, som er del af MusikAlliancen. Børn fra 3. og 4 årgang kan tilmelde sig, og det er gratis! I værkstedet arbejdes der med musikalske elementer, og så spilles der på violin, kontrabas og fløjte. Orkesterværkstedet er muliggjort gennem
Københavns Kommunes pulje ”Mere musik til byens børn”. Tilmelding info@musikallincen.dk – kun få pladser tilbage!
MusikAlliancen er en stærk stikling af de musikinitiativer for børn, som er gennemført under amatørorkestret Euphrosynes vinger. Musikinitiativerne var så lovende, at det blev nødvendigt at skabe en egen platform, som kunne videreudvikle ”børnemusikken”. MusikAlliancen blev skabt og har allerede vokseværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top