Mandelas datter gæstede Tingbjerg
mandela.jpg
Nelson Mandelas datter, Zindzi Mandela, er Sydafrikas ambassadør i Danmark. Foto: Christian Ove Carlsson.
Siden 2014 har Ruten i Tingbjerg lagt grund til det årlige idrætsarrangement – Tingbjerg Challenge. Og i år var ingen undtagelse.

I lørdags blev den årlige begivenhed skudt i gang af socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (A), der selv bor i Tingbjerg.
Det primære formål med dagen er at give et ellers belastet område noget positivt indhold. Hvor høj som lav, gammel som ung, lys som mørk mødes og knytter bånd.
Omdrejningspunktet for dagen er tritalon med løb, cykling og svømning. Ifølge arrangørerne gennemførte 450 triatlon. Men der var også fodbold, hoppeborg, ansigtsmaling, banko og meget, meget mere.

Nelson Mandelas datter åbnede Tingbjerg Challenge
Dagens klare højdepunkt var, da Sydafrikas ambassadør, Zindzi Mandela, kom forbi og åbnede dagens fodboldturnering ”Mandela Tingbjerg Challange”. Hun er datter af den tidligere præsident i Sydafrika Nelson Mandela.
– Det er en stor ære og et stort privilegium at være her. Sport spiller en stor rolle i vores liv. For sport lærer os vigtige lektier om livet – om at tabe, om at vinde, sammenhold, modenhed. Jeg ved, at min far kigger ned på os og smiler. Sport bringer mennesker sammen, sagde Zindzi Mandela i sin tale.
Arrangørerne bag Tingbjerg Challange er Idrætsprojektet, der er et tilbud i Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Idrætsprojektets primære målgruppe er udsatte og kriminalitetstruede unge, unge med handicap og unge med særlige behov.
Lederen – og ophavsmanden – af Idrætsprojektet, Christoffer Hansen, var glad for at se, hvor mange mennesker der igen i år havde valgt at afsætte deres lørdag til at dyrke idræt og knytte bånd.
– Det er så fantastisk at se opbakningen. Da vi satte det i gang for første gang tilbage i 2014, vidste vi slet ikke, hvad vi kunne forvente. Men når jeg ser, hvordan det har udviklet sig, bliver jeg og stolt og meget taknemmelighed for alle dem, der får det her til at blive en succes, siger Christoffer Hansen.
Sidste år sagde politiet, at der var 2500 til Tingbjerg Challange. Arrangørerne mener, at der kom ligeså mange i år – måske flere.

Og for de mindste var der mulighed forat få pulsen op i hoppeborgen. Foto: Christian Ove Carlsson.

Og for de mindste var der mulighed forat få pulsen op i hoppeborgen. Foto: Christian Ove Carlsson.

Omdrejningspunktet var triatlon, men der blev også dystet i fodbold. 			            Foto: Christian Ove Carlsson

Omdrejningspunktet var triatlon, men der blev også dystet i fodbold. Foto: Christian Ove Carlsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top