Hver femte hundeejer bryder loven
Det er lovpligtigt at ansvarsforsikre sin hund. Alligevel er knap hver femte hund ikke dækket af en hundeansvarsforsikring

Tusindvis af danske hunde løber i dag rundt uden den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Hvis en hund uden ansvarsforsikring gør skade på mennesker, deres ting eller dyr, er det hundeejeren selv, der skal betale. En ny undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring viser, at hele 17 procent af de danske hundeejere ikke har sørget for at tegne en ansvarsforsikring til deres firbenede familiemedlem.
Hvis en hund løber ud foran en bil og forårsager en ulykke med personskade kan den manglende hundeansvarsforsikring blive en meget dyr fornøjelse. De implicerede personer har nemlig krav på erstatning, og hundeejerne skal selv til lommerne, hvis hunden ikke har en ansvarsforsikring.

Kan ruinere ejeren
Godt en halv million danske familier har i dag hund. Anne Orholt, medarbejder i Dansk Kennel Klub mener, at det er et meget højt tal, når 17 procent af hundeejerne bryder loven.
– Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke eller bider et andet menneske eller dyr, kan hundeejeren blive gjort personligt ansvarlig, og omkostningerne for hundeejeren kan løbe op i meget store summer. I øvrigt er bødestraffen for manglende ansvarsforsikring 3.000 kroner, så det kan slet ikke betale sig at spare de penge, siger hun.
Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring, mener, at danske hundeejere skal være mere bevidste om deres ansvar.
– Når man anskaffer sig en hund, følger der automatisk et stort ansvar med. Mange familier glemmer at tænke langsigtet og fokuserer på, hvor de kan spare nu og her, fordi det kan være dyrt at anskaffe sig en hvalp. Men jeg må bare understrege, at hundeansvarsforsikringen ikke er et sted, hvor man kan spare. Det er både ulovligt, og det kan det blive meget dyrt for hundeejeren på den lange bane, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top