Flere arbejdspladser til udsatte grupper
Mange kender TV-Glad med udsendelser produceret af udviklingshæmmede. De har tilmed udvidet virksomheden til en alsidig virksomhed, bl.a. med kantinedrift. Andre kender virksomheden Allehånde, som beskæftiger døve, bl.a. på cafébåden ved Amager Strand. Andre igen har hørt om Specialisterne, hvor autister bruger deres udviklede sans for tal til test af computerprogrammer. Den slags virksomheder kaldes […]

Mange kender TV-Glad med udsendelser produceret af udviklingshæmmede. De har tilmed udvidet virksomheden til en alsidig virksomhed, bl.a. med kantinedrift. Andre kender virksomheden Allehånde, som beskæftiger døve, bl.a. på cafébåden ved Amager Strand. Andre igen har hørt om Specialisterne, hvor autister bruger deres udviklede sans for tal til test af computerprogrammer.
Den slags virksomheder kaldes under ét socialøkonomiske virksomheder, og dem vil vi i Borgerrepræsentationen gerne se flere af i Københavns kommune. Faktisk er målet etablering af 10 nye socialøkonomiske virksomheder om året, og en årlig udvidelse af medarbejderstaben i de eksisterende virksomheder med fem procent.
Vi har bevilget 10 mil. kr. i henholdsvis 2016 og 2017 til køb af ydelser hos blandt andre autister, unge i udsatte boligområder, borgere med tunge psykiske udfordringer o.m.a. De skal inddrages og ikke isoleres. Det må gerne ske i partnerskab mellem socialøkonomiske og private virksomheder, f. eks. giver Københavns Erhvervshus rådgivning og sparring til start, drift og vækst af socialøkonomiske foretagender.
I Københavns nye indkøbspolitik indgår også de juridiske muligheder for at handle med handicap-arbejdspladserne. I øjeblikket undersøger vi bl.a., hvordan kommunens madordning for folkeskolerne – EAT – kan sendes i udbud blandt socialøkonomiske og andre mindre non profit virksomheder. I dag er det en intern kommunal opgave. Vi vil ligeledes undersøge, hvilke caféer i kommunens kulturhuse, biblioteker og idrætsanlæg, som helt naturligt kan overgå til socialøkonomi. I forslaget indgår også krav om beskæftigelse af praktikanter, lærlinge og ledige i god overensstemmelse med Københavns generelle krav om sociale klausuler i udbudsmaterialet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top