”En sommerdag på Bellahøj” med lokal sammenhængskraft
Til-kamp-for-det-lokale.jpg
”Sune Bjørn” under et ”træningspas”. Sune Bjørn Larsen (th.) spiller i denne omgang harmonika. Foto: Lotte Bak Svenningsen
Sune Bjørn Larsen vil gerne give noget retur, når han benytter sig af Brønshøj-Husums mange sportslige og kulturelle tilbud

Som elitebordtennisspiller er Sune Bjørn Larsen vant til at være i modtagerens rolle. Sune Bjørn er en af Brønshøjs bedste bordtennisspillere og var i den forløbne sæson med til at vinde bronzemedaljer for CPH Bordtennis, som Brønshøj Bordtennis er en del af.
En tidlig onsdag morgen i hans suveræne updatede funkisvilla – en tidligere bungalow, og det er slet ikke til at se – havde vi en snak om lokal tilknytning, forankring, sammenhængskraft og mangfoldighed.
Om at være i modtagerens eller giverens rolle i lokalsamfundet – og ikke mindst om, hvordan man kan indtage begge roller.
Sune Bjørn beretter forhistorien. Han er gift med Maria, og de har tre børn – Asger på 11, Vigga på ni og Lea på seks år. For fem år siden boede de i en lille lejlighed på Frederiksberg, men pladsen blev for trang. Huspriserne tvang dem til at se udad:
– Mod Valby og Vanløse. Men vi endte i Husum. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, men vi elsker Husum. Vi elsker vores hus, og vi værdsætter kvarterets gode naboskab.

Som samfundet er
Børnene går på Husum Skole. Asger spiller fodbold i Brønshøj Boldklub, og denne sommerferieonsdag sover han hos sin holdkammerat Mohammed i Gadelandet: – Jeg ved godt, at vi bor i den såkaldt bedre ende af Husum, men Tingbjerg ligger kun fem hundrede meter væk, og mangfoldigheden er langt større her end på Frederiksberg, hvor de eneste ikke-danskere i børnehaven var to spanske piger. Husum afspejler mere samfundet, som det er. Og det kan vi godt lide.
Sune Bjørn og Marias piger spiller fodbold i Husum Boldklub. Her har Sune Bjørn meldt sig til at være med til at træne holdene: – Det falder mig helt naturligt at indgå som hjælper. Det samme med skolen, hvor det har været som suppleant til skolebestyrelsen og nu som kontaktforælder, eller som mentor for de yngste i bordtennisklubben.
– Jeg er til eliteidræt, ingen tvivl om det. Men når man ser små piger spille fodbold, så nyder jeg altså også, at de pludselig plukker blomster eller slår vejrmøller under kampene. Det skal der være plads til. Til fællestræningen bindes flere pigehold sammen, og det giver dem en god fælleskabsfølelse.
Noget af det, som lokalsamfundet skal overleve på, er det personlige engagement. Det gælder inden for skole, sport, kultur og butiksliv: – Derfor handler jeg lokalt. Det bliver man nødt til, hvis man vil have en levende bydel. Jeg nyder at komme hos ”Designbykalle” på Frederikssundsvej. Det er spændende at se alt det moderne, og så er deres fortovsarrangementer med musik helt geniale, siger Sune Bjørn.

Optræder på Bellahøj
Sune Bjørn er et mangefacetteret menneske. Han er uddannet psykolog og udover at spille bordtennis, så spiller og komponerer han musik. Han behersker klaver, guitar, harmonika og mundharmonika, ”men ingen af dem virtuost”, lyder det beskedent. Han er forsanger i bandet ”Sune Bjørn”, hvor han spiller sammen med brødrene Mikael (guitar) og Peter Jørgensen (trommer), Mikkel Borg Rasmussen (bas) og amerikaneren Brad Mossman (percussion, klokkespil og slagtøj).
I denne sommer optrådte bandet for første gang på en festival: – Ærø Festivalen var en stor oplevelse for os alle, og vi havde familierne med, så ferie og musik blev forenet.
Næste optræden for bandet bliver til det lokale arrangement ”En sommerdag på Bellahøj”, der afvikles den 20. august på Bellahøj Amfiteater fra klokken 12-23: – Jeg kom i kontakt med arrangøren Jesper Ravn Nielsen, og som det lokale islæt på musikfestivalen skal vi spille i en halv time. Det ser vi virkelig frem til, siger Sune Bjørn, der naturligvis har tilbudt sig som hjælper til sceneopsætningen.
Bandet ”Sune Bjørn” spiller vel det, som man kan kalde for melodiøs folk-pop: – Min musik er tilgængelig og kan streames. Heldigvis skal jeg ikke leve af musikken. Jeg har det fint med at dele min musik med andre, og jeg er glad, hvis jeg er i stand til at berige andre med min musik – og meget gerne i nuet, som det bliver tilfældet på Bellahøj, siger Sune Bjørn Larsen.
Den lokale sammenhængskraft er sikret for en stund. Og Sune Bjørn Larsen vil gerne yde sit bidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top