Det gode vinder over det onde
Det-gode-vinder-over-det-onde.jpg
Angela Solo – Den Skæggede Dame. Hun har optrådt i over tre årtier inden for teater, rockbands og sideshows. Hun tilsluttede sig Blue Mushroom Cirkus Psyshow i 2014. Nu kan du se hende på Bellahøj Friluftsscene. Foto: Privat
Amfifestivalen på Bellahøj Friluftsscene tager udgangspunkt i eventyrenes morale

Det er sommer i Danmark og dermed festivaltid. Musikfestivaler afholdes på stribe, og festival synes at være danskernes favorit sommerferieunderholdning. Københavns eneste udendørs amfiteater lægger grønne omgivelser til, når Amfiteatret genopliver Bellahøj Friluftsscene i forbindelse med den nye festival fra 2.-12. august. Amfifestival er en kulturfestival, der giver plads til større, anerkendte navne, men også til nye relativt ukendte kunstnere.
Initiativet til Amfifestival, er motiveret af eventyret om det gode, der vinder over det onde. At man kan bekæmpe modløshed og manglende muligheder med sund kultur, og ved at vise en vej ud af problemerne. Det er en kendt sag, at området omkring Bellahøj oplever kulturelle udfordringer. Det er ikke unikke problemer, man ser dem også på Nørrebro, i Husum og Bispebjerg samt mange andre steder, både i København, men også i mange andre danske byer. Målet er at løfte miljøet ved at skabe kultur.
Det har jo altid været hårdt at være teenager, og det bliver bestemt ikke nemmere, hvis man vokser op i områder, hvor det lette valg er kriminalitet, og hvor det kan være svært at få øje på interessante veje ud af problemskabende selskab og aktivitet. Det er de dårlige valg, som Amfifestivalen ønsker at skabe et alternativ til ved at vise en anderledes vej og naturligvis skabe kulturelle arbejdspladser i processen.

Rap, rytme og poesi
Der bliver fra tid til anden lavet workshops af forskellig karakter inden for disse genrer og med samme formål og målgruppe. Der vil således også i forlængelse af Amifestival 2016, i weekenden 13. og 14. august fra kl. 12-17 være workshop for børn og unge i lokal området med interesse for rap, hvor der også vil være mulighed for at lære om poesi, rytme og rap-teknik.
Workshoppen er et samarbejde med Livsbanen, der til daglig har lokaler i Husum samt Dans i Nordvest, der bidrager med breakdance. Men det er ikke altid, at der er mulighed for, at man kan følge op på disse workshops. Når de slutter kan de efterlade et tomrum og måske en vakt interesse, men ikke nødvendigvis et sted man kan gå hen og dyrke den interesse. Derfor er det intentionen, at overskuddet fra Amfifestival skal gå direkte til oprettelse af en talentskole inden for teater, dans og musik.

Store navne
Temaet i forhold til at løfte miljø ved at skabe kultur, er noget der gennemsyrer hele Amfifestival 2016, og valget af de kunstnere, der optræder på den. De fleste af de navne, der i år er repræsenteret i programmet, har en eller anden relation til netop dette tema. F.eks. er et af de store navne på festivalen MC Einar. Gruppen blev kendt som Danmarks første dansksprogede rap-gruppe og bredt anerkendt som pionererne i dansk hiphop. En af gruppens medlemmer, Jesper (Wildmand) Willeforte er Livsbanens stifter og daglige leder og flere af de optrædende kunstnere er coaches på Livsbanen. F.eks. Ske & Marker, der er en nye rap-gruppe, som mange allerede kender. De rapper på skæve boombap beats med rødder i alt fra arabiske ørkenvandringer til danske børnesange. Også Rune Rim er på programmet. Manden er indbegrebet af fuldt opladet hip hop chi, med et twist af karneval. Lydsiden er produceret af islændingen Frej Gudmundsson og finpoleret af legenden Jesper Wildman. Rune Rim er også kendt under dæknavne som: Rune Rowdy, Rune Rizzle, Gaijin-san, Hipsterkongen, og The Last Lost Viking.
Trommeorkestret Slagkraft, der spiller rytmer fra hele verden, kommer fra Bispebjerg og var i 2014 en stor del af prøve-amfifestivalen, hvor hovedforestillingen var Thors Brudefærd. Fra Vanløse samarbejder Amfifestival 2016 med Cirkus Panik. Cirkus Panik er med sin Cirkusskole for børn og familier en oplagt samarbejdspartner for en festival, hvis hovedforestilling har handlingsafsæt i en cirkusverden. Cirkus Panik er teltleverandør ved årets Amfifestival.

Lokal opbakning
Det må således siges at være en lokal mærkesag, at skabe kulturløft i det smukke grønne område i Bellahøj, og mange lokale butikker og virksomheder bidrager som sponsorer med deres produkter, ligesom mange frivillige er trådt til med deres hænder og deltagelse.
Uden den lokale hjælp, ville det slet ikke være muligt at afholde Amfifestival. Hvis man har lyst til at blive frivillig, er der stadig ledige pladser, man kan læse mere på www.amfiteatret.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top