– Der skal skabes tryghed i Husumgård
Gadelandet-02-33-16-1.jpg
Bebyggelsen Husumgård ligger mellem Frederikssundsvej, Gadelandet og Storegårdsvej. Foto: Kaj Bonne
Henvendelsen fra Seniorklubben i Husumgård har sat frygten og utrygheden på dagsordenen

Et brev fra Seniorklubben i bebyggelsen Husumgård om utrygge forhold blev i sidste uge sendt til blandt andet overborgmester Frank Jensen, Københavns Politi og formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup. Som omtalt i sidste uges avis, har brevet fået Peter Skaarup til at stille spørgsmål til justitsministeren om, hvorvidt ministeren vil tage initiativer i sagen.
Seniorklubben skriver i sin henvendelse, at området er plaget af blandt andet salg af euforiserende stoffer, uvedkommende i kældre, graffiti, urinering og ødelæggelse af belysning.
I sidste uge blev der afholdt et møde mellem repræsentanter for boligselskaberne, kommunale repræsentanter og politiet, hvor sagen var på dagsordenen. Her er man opmærksom på, at der er udfordringer i og omkring Husumgård – et forhold der gennem en årrække er blevet fremhævet fra beboernes side. I denne uge afholdes endvidere et ledergruppemøde i SSP (samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi), hvor det skal drøftes hvilke mulige tiltag, der kan sættes i gang omkring Husumgård.

Kommentarer fra politikere
– Det er afgørende, at der skabes afklaring om de konkrete forhold i Husumgård. Det er vigtigt, at der skabes tryghed i området og både politi, kommune og boligselskabet må være med til, at beboerne er tilfredse med at bo og færdes i deres boligområde. Alt andet er urimeligt og ikke acceptabelt, siger den københavnske socialborgmester, Jesper Christensen.
Også overborgmester Frank Jensen har en kommentar vedr. beboernes utryghed i Husumgård:
– København skal være en sikker og tryg by at bo i for alle. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi i samarbejde med blandt andre politi, SSP og boligorganisationen, hurtigt har taget hånd om de alvorlige bekymringer, som beboerne i Husumgård oplever, siger Frank Jensen.
– Vi ved, at det generelt går fremad med trygheden i Tingbjerg-Husum-området, men vi er ikke i mål endnu. Derfor holder vi benhårdt fast og fortsætter arbejdet med at øge den generelle tryghed og hjælpe kriminalitetstruede unge på rette vej, tilføjer han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top