Både voksne og unge på skolebænken
Oliver-Vølund.jpg
Oliver Vølund - ny elev på HF-Centret Efterslægten. Foto: Presse
500 helt nye og over 1.000 ”gamle” kursister tog i sidste uge hul på et nyt undervisningsår på HF-Centret Efterslægten. Oliver på 18 år er en af de nye

For Oliver var HF-Centret Efterslægten det oplagte valg. – Nogle af mine venner gik her, og de havde gode ting at sige om stedet, så efter at have forsøgt mig på HTX, var jeg sikker på at HF på Efterslægten ville være noget for mig, siger Oliver, der er startet i den såkaldte Efterskoleklasse.
– Starten var naturligvis lidt forvirret og forsagt, fortæller Oliver. – Vi skulle lige se hinanden an, men heldigvis var der nogle gode tutorer fra 2. HF til at hjælpe os i gang, og så har vi stille og roligt lært hinanden at kende. Rimelig tæt, vil jeg endda sige, når man tænker på, at vi kun har været i gang en lille uge.

Godt humør og gåpåmod
– Jeg tror nok, vi er mere modne, fordi vi har gået på efterskole, og vi har nemt ved at tilpasse os og indrette os efter hinanden. Det er en positiv ting, fortsætter Oliver. – Det var tydeligt i idræt, hvor der var masser af godt humør og gåpåmod, jeg tror i det hele taget, at vi er rigtig gode til at få alle med ind i fællesskabet. Det har noget at gøre med, at vi alle sammen har en baggrund på efterskole. Vi spørger hinanden og hjælper hinanden – og så tror jeg også at vi fagligt har et ret højt niveau.
Oliver glæder sig til de to år på Efterslægten. – Jeg skal have to gode år, lære nogle mennesker at kende og så forhåbentlig også nogle gode karakterer til eksamen, så jeg kan gå videre med uddannelse, tilføjer han.

Rektor glæder sig
Rektor Anne Frausing har selvfølgelig personligt budt alle de nye kursister velkommen, og hun glæder sig. – Det er altid en kæmpe fornøjelse at tage hul på et nyt skoleår, fortæller rektor. – Det er fantastisk at se det engagement, som lyser ud af øjnene på kursisterne her efter sommerferien. Vi har haft en meget stor søgning i år og må endnu en gang melde næsten alt udsolgt både i de 9 HF-klasser og på de fleste af vores enkeltfagshold. Især er det inspirerende at se, hvordan kursisterne er strømmet til vores interesseklasser. Både i vores efterskoleklasse, vores idrætsklasse og vores ”world aid-klasse” er vi lige ved ikke at have stole nok!”

HF er fortsat et godt alternativ
– Vi ved, at både stx- og HF-uddannelsen bliver lavet om fra næste sommer, siger Anne Frausing.
– Vi ved også, at HF-uddannelsen også fremover vil være et rigtig godt alternativ både for unge, der kommer fra folkeskolen, og – måske især – for de lidt ældre, som har været ude at afprøve andre ting efter skolen. Vi har jo rigtig mange kursister på Efterslægten, som for eksempel har gået på efterskole, har rejst, eller som har arbejdet et eller flere år, og derfor er det jo også en lidt mere moden og ofte meget mere motiveret gruppe kursister, de mange nye kursister møder her på HF-Centret Efterslægten, siger Anne Frausing.
– Og heldigvis er vi virkelig godt forberedt på reformen her på Efterslægten. Noget af det nye bliver fagpakker, og det er jo noget, vi har arbejdet på igennem en del år. Og så er HF jo fortsat en toårig uddannelse, og det er jo ekstra attraktivt for kursister, som gerne vil hurtigt videre i uddannelsessystemet, hvis de har været ude at lave andre ting i nogle år, slutter rektor.

25 år med HF
Netop i denne måned er det nøjagtig 25 år siden, at HF-Centret Efterslægten blev ”født”. Tidligere havde bygningerne, som ligger mellem Hyrdevangen, Efterslægtsvej og Utterslevvej dog også lagt lokaler til ungdomsuddannelser, idet Efterslægtens Gymnasium havde ligget på matriklen siden 1940.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top