P-afgiften blev pålagt i pagt med Færdselsloven
Robert Dumong skriver i forrige uges udgave af Brønshøj- Husum Avis, at Center for Parkering har manipuleret en lovtekst for at kunne fastholde en afgift

Robert Dumong skriver i forrige uges udgave af Brønshøj- Husum Avis, at Center for Parkering har manipuleret en lovtekst for at kunne fastholde en afgift, som blev pålagt i forbindelse med, at Brønshøj spillede kamp mod Fremad Amager den 28. marts.

Det kan vi klart afvise er tilfældet. Center for Parkerings arbejde hviler på et sikkert juridisk fundament, og vi manipulerer aldrig med lovtekst eller tilsvarende.

Vi kan oplyse, at vi den 28. marts 2016 har pålagt 48 parkeringsafgifter på Ruten for overtrædelse af færdselslovens § 28, stk. 3, da køretøjerne var henstillet i “yderrabat”. Det er sandsynligvis ordet yderrabat, der giver grund til forvirring, da det blev tilføjet ved lov nr. 169 af 26. februar 2014, hvoraf det fremgår i § 1, nr. 2, at der i færdselslovens § 28, stk. 3, 1. pkt., indsættes efter »gangsti«: », yderrabat«.

Søger man på færdselsloven – på eksempelvis retsinformation.dk – finder man lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, hvoraf ordet “yderrabat” ikke fremgår. Det skal lovbekendtgørelsen heller ikke, da den – som det fremgår af datoen – er udstedt før tilføjelsen af ordet “yderrabat”. Ønsker man den korrekte visning af § 28, stk. 3, 1. punktum, skal man se på retsinformations højre spalte under overskriften “senere ændringer til forskriften”. Her kan man finde lov nr. 169, som blandt andet tilføjer ordet “yderrabat” til færdselslovens § 28, stk. 3.

Det er desværre ikke første gang Center for Parkering ser denne misforståelse, og vi har også fuld forståelse for, at det kan være forvirrende, når senere tilføjelser ikke bliver indarbejdet i selve lovteksten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top