Nu springer vandet igen
Brønshøj-Torv-03-26-16.jpg
Nu er der igen mulighed for at svale sig på Brønshøj Torv, eller blot nyde synet og lyden af plaskende vand. Foto: Kaj Bonne
Der er igen kommet vand og liv i springvandet på Brønshøj Torv foran den gamle rytterskole fra 1722

Der har også i år – ligesom tidligere år – været tekniske problemer med at få vandet til at springe efter hensigten. Men disse problemer skulle være løst nu, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen. Sidst der var problemer var i 2014-15, da der ikke noget vand i næsten et helt år på grund af oversvømmelse!

I perioden 1974–2002 havde torvet et springvand med yderbassinet fra Thorvald Bindesbøll og Joakim Skovgaards Dragespringvandet, der i dag stadig står på Rådhuspladsen.

Yderbassinet blev fjernet fra Brønshøj Torv i 2002-03, hvor der blev etableret det nye springvand, og torvet fik sin nuværende indretning med blandt andet et markant trappeanlæg, en allé med 15 nye træer og en oprydning i en tæt og mørk beplantning omkring rytterskolen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top