Magi under sejlet
Caroline Henderson fandt de helt store øjeblikke sammen med sit velspillende band

Når man i over 35 år har trisset rundt til Copenhagen Jazz Festival, så oplever man ind imellem nogle stjernestunder. Om den i lørdags var et af årets højdepunkter under årets festival, da Caroline Henderson med band spillede i Under Sejlet på toppen af Kulturstationen Vanløse ved Café Oasen, ved jeg ikke, men jeg tror det. Publikum var ellevilde og ville ikke give slip på hverken sangerinde eller band. Det var og blev en magisk aften. For nogle af os vil den givetvis bestå i 35 år… hvis vi lever så længe.
Det var i det hele taget et scoop af de store, at Under Sejlet engagerede Caroline og hendes særligt udvalgte musikere fra både Sverige og Danmark. Den erfarne jazzpianist Nikolaj Hess, trommeslageren Jakob Høyer og den unge Frederik Henrik Møller på elektroniske beats repræsenterede de rød-hvide farver, mens Caroline kunne tale sit modermål til guitaristen og multikunstneren Gustaf Ljunggren og bassisten Daniel Franck. Der blev skæmtet på svensk og joket på dansk.
Og så blev der spillet jazz. Velkendte numre fra nogle af Carolines seneste udspil – sandelig også et helt nyt nummer, som hun havde skrevet med Frederik Henrik Møller.
Det var en sangerinde, der denne lørdag var i fuld kontrol sammen med sit band, hvor Hess lejlighedsvist fik lov til at trylle på tangenterne på denne dejlige oase i Vanløse, som mange af publikummerne opdagede for første gang. Heldigvis regnede det ikke denne aften. Vejrguderne overgav sig til fulde til Caroline. Lige som alle os andre.

Caroline Henderson var i topform i lørdags. Foto: Jan Løfberg.

Caroline Henderson var i topform i lørdags. Foto: Jan Løfberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top